suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tohmajärven kunta

Varhaiskasvatuksen vuorohoito

  • Palvelu
  • Tohmajärvi
  • Julkinen palvelu

Ilta-, yö- ja viikonloppuhoitoa järjestetään vanhempien vuorotyön tai iltaopiskelun takia.

Tohmajärven kunnassa vuorohoitoa lapselle saa Ryhmäperhepäiväkoti Keijukassa, mikä on tarvittaessa avoinna ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä.

Jos lapsenne ilta- tai yöaikainen hoidon tarve päättyy, lapsi siirtyy päiväsaikaan tarjottavan varhaiskasvatuksen piiriin.

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidon aloittamista. Paikan voi saada kahdessa viikossa hakemuksen jättämisestä, jos lapsen huoltaja saa äkillisesti työ- tai opiskelupaikan.

Hae perhepäivähoitoa ensisijaisesti sähköisesti eDaisy-ohjelmassa. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta sähköisen hakemuksen tekemiseen, voit myös tulostaa paperisen hakemuksen Tohmajärven varhaiskasvatuksen kotisivuilta. Paperisia hakemuksia saat myös varhaiskasvatuksen toimistosta. Palauta paperinen hakemus varhaiskasvatuksen toimistoon tai varhaiskasvatuksen päällikölle.

Tee varhaiskasvatushakemus heti, kun haet koulutukseen tai opiskelemaan, teet työpaikkahakemuksen, valmistelet muuttoa Tohmajärvelle tai olet palaamassa töihin esimerkiksi hoitovapaan jälkeen. Edellä mainitut eivät ole äkillisiä hoidontarpeita vaan ennakoituja ja suunniteltuja. Voit aina peruuttaa hakemuksen, mikäli lapsesi ei tarvitsekaan hoitopaikkaa.

Tee jokaisesta lapsesta erillinen hakemus.

Jos lapsellasi on jo kunnallinen hoitopaikka ja haluat hänelle siirron toiseen kunnalliseen hoitopaikkaan, uutta varhaiskasvatushakemusta ei tarvitse täyttää. Tässä tapauksessa ota yhteys varhaiskasvatuksen toimistoon tai varhaiskasvatuksen päällikköön.

Kun lapsellesi järjestyy perhepäivähoitopaikka, saat siitä päätöksen eDaisyyn. Päätöksen saatuasi toimita tuloselvitys varhaiskasvatuksen asiakasmaksun määrittämistä varten viimeistään kahden kuukauden kuluessa hoidon aloittamisesta. Tuloselvityksen voit tehdä sähköisesti eDaisy-palvelussa. Mikäli et toimita asianmukaisia tuloselvityksiä määräaikaan mennessä, peritään varhaiskasvatuksesta korkein maksu, kunnes toimitat tulotiedot.

Koska laskutus perustuu hoitotunteihin. Arvioi lapsesi hoitopäivien yhteenlaskettu tuntimäärä kuukaudessa jo hakemusta tehdessäsi.

Kenelle ja millä ehdoin

Voitte hakea lapsellenne vuorohoitopaikkaa, jos käytte vuorotyössä tai opiskelette iltaisin.

Varhaiskasvatuksen vuorohoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen. Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tohmajärven kunnan järjestämään varhaiskasvatukseen on oikeus lapsilla, jotka asuvat kunnan alueella.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsi voi saada vuorohoitopaikan silloin, kun hänen vanhempansa tai muu huoltajansa tekee vuorotyötä tai opiskelee iltaisin. Vuorohoidossa lapsi osallistuu varhaiskasvatukseen esimerkiksi iltaisin, öisin, viikonloppuisin tai arki- ja juhlapyhinä.

Varhaiskasvatuksen vuorohoito järjestetään päiväkodissa tai perhepäivähoidossa.

Palvelun toteuttaa

Tohmajärven kunta

Palvelusta vastaa

Tohmajärven kunta
Tekstistä vastaa: Tohmajärven kunta
Päivitetty: 15.10.2021