suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siikajoen kunta

Varhaiskasvatuksen vuorohoito

  • Palvelu
  • Siikajoki
  • Julkinen palvelu

Voit hakea lapsellesi koko- tai osa-aikaista vuorohoitopaikkaa. Vuorohoitoa järjestetään Ruukissa Satumetsän päiväkodissa. Päiväkodissa lapsesi saa varhaiskasvatusta ikä- ja kehitystasonsa mukaisessa ryhmässä. Toiminta perustuu valtakunnallisiin varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin ja paikalliseen varhaiskasvatussuunnitelmaan. Lapsesi varhaiskasvatussuunnitelma tehdään yhdessä huoltajien ja lapsen kanssa.

Kenelle ja millä ehdoin

Vanhemmat voivat hakea lapselleen vuorohoitopaikkaa, jos he ovat vuorotyössä tai heidän opiskelunsa ajoittuu iltaan.

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen. Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsi, joka vanhempien työn tai opiskelun takia tarvitsee hoitoa iltaisin, öisin ja/tai viikonloppuisin, voi saada vuorohoitopaikan. Kunnan on pyrittävä järjestämään varhaiskasvatusta siten, että vuorohoitoa on tarvittaessa tarjolla kaikkina vuorokaudenaikoina. Vuorohoitoon ei kuitenkaan ole subjektiivista oikeutta, vaan se perustuu todelliseen vuorotyöstä tai poikkeuksellisista opiskeluajoista johtuviin tarpeisiin.

Iltahoitoa antavat päiväkodit ovat avoinna usein noin klo 22:een saakka. Ympärivuorokautiset päiväkodit toimivat jatkuvasti kaikkina viikonpäivinä.

Jos lapsen ilta- tai yöaikainen hoidon tarve päättyy, lapsi siirtyy päiväsaikaan tarjottavan varhaiskasvatuksen piiriin. Vuorohoito voidaan järjestää myös perhepäivähoitona.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiikajoen kunta
Palvelusta vastaaSiikajoen kunta
Alue Siikajoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Siikajoen kunta
Päivitetty: 4.6.2020