suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Saarijärven kaupunki

Varhaiskasvatuksen vuorohoito

  • Palvelu
  • Saarijärvi
  • Julkinen palvelu

Vuorohoidossa tarjotaan lapselle varhaiskasvatustoimintaa klo 18.00 - 6.00 ja/tai viikonloppuisin. Tavoitteena on turvallinen, monipuolinen ja lapsen kehitystasoa vastaavaa varhaiskasvatus.

Toimi näin

Varhaiskasvatuspaikkaa tulee hakea 4 kuukautta ennen toivottua alkamisajankohtaa. Mikäli varhaiskasvatuksen tarve ei ole ennakoitavissa ja se johtuu äkillisestä työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta, on paikkaa haettava mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee paikan. Hakeminen varhaiskasvatukseen tapahtuu sähköisesti.

Mikäli lapsella on jo kunnallinen varhaiskasvatuspaikka ja haluat hänelle siirron toiseen yksikköön, tee sähköinen muutosilmoitus.

Kenelle ja millä ehdoin

Voitte hakea lapsellenne vuorohoitopaikkaa, jos käytte vuorotyössä tai opiskelette iltaisin.

Varhaiskasvatuksen vuorohoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen. Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsi voi saada vuorohoitopaikan silloin, kun hänen vanhempansa tai muu huoltajansa tekee vuorotyötä tai opiskelee iltaisin. Vuorohoidossa lapsi osallistuu varhaiskasvatukseen esimerkiksi iltaisin, öisin, viikonloppuisin tai arki- ja juhlapyhinä.

Varhaiskasvatuksen vuorohoito järjestetään päiväkodissa tai perhepäivähoidossa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSaarijärven kaupunki
Palvelusta vastaaSaarijärven kaupunki
Alue Saarijärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Saarijärven kaupunki
Päivitetty: 17.11.2021