suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Varhaiskasvatuksen vuorohoito

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Voit saada lapsellesi vuorohoitoa joissakin päiväkodeissa ja ryhmäperhepäiväkodeissa kaikkina muina aikoina paitsi jouluaattona, joulupäivänä ja tapaninpäivänä.

Iltahoitoa antavat päiväkodit ovat avoinna usein noin klo 22 saakka. Ympärivuorokautiset päiväkodit toimivat jatkuvasti kaikkina viikonpäivinä. Jos lapsesi ilta- tai yöaikainen hoidon tarve päättyy, hänet siirretään normaaliaikana avoinna olevaan päiväkotiin.

Toimi näin

Hae vuorohoitopaikkaa sähköisellä päivähoitohakemuksella.

Kun haluat tehdä muutoksia jättämääsi sähköiseen hakemukseen, ota yhteyttä palveluohjaukseen.

Kysy lisätietoja palveluohjaustiimiltä tai katso linkistä ”Lisätietoja päivähoitopaikan hakemisesta”.

Kun lapsesi on saanut vuorohoitopaikan, ilmoita päiväkotiin lapsesi päiväkohtaiset hoitoajat ja vanhempien työ- ja opiskeluajat päiväkodista saatavalla lomakkeella. Tee hoitoaikavaraukset viimeistään edeltävän viikon maanantaina. Tällöin lapsellesi taataan hoito varattuna aikana. Jos teet hoitovarauksen myöhemmin, lapsen hoitoa voidaan järjestää vain, jos ryhmässä on vielä tilaa.

Voit käyttää Wilmaa yhteydenpidossa päiväkotiin esiopetusikäisen lapsesi asioissa.

Kenelle ja millä ehdoin

Vanhemmat voivat hakea lapselleen vuorohoitopaikkaa, jos he ovat vuorotyössä tai heidän opiskelunsa ajoittuu iltaan.

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen. Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Asiakasmaksu määräytyy perheesi koon, bruttotulojen ja lapselle valitun kuukausittaisen hoitotuntimäärän mukaan. Katso lisätietoja linkistä ”Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut”.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsi, joka vanhempien työn tai opiskelun takia tarvitsee hoitoa iltaisin, öisin ja/tai viikonloppuisin, voi saada vuorohoitopaikan. Kunnan on pyrittävä järjestämään varhaiskasvatusta siten, että vuorohoitoa on tarvittaessa tarjolla kaikkina vuorokaudenaikoina. Vuorohoitoon ei kuitenkaan ole subjektiivista oikeutta, vaan se perustuu todelliseen vuorotyöstä tai poikkeuksellisista opiskeluajoista johtuviin tarpeisiin.

Iltahoitoa antavat päiväkodit ovat avoinna usein noin klo 22:een saakka. Ympärivuorokautiset päiväkodit toimivat jatkuvasti kaikkina viikonpäivinä.

Jos lapsen ilta- tai yöaikainen hoidon tarve päättyy, lapsi siirtyy päiväsaikaan tarjottavan varhaiskasvatuksen piiriin. Vuorohoito voidaan järjestää myös perhepäivähoitona.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 17.10.2019