suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Varhaiskasvatuksen vuorohoito

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Voit saada lapsellesi vuorohoitoa joissakin päiväkodeissa ja ryhmäperhepäiväkodeissa kaikkina muina aikoina paitsi jouluaattona, joulupäivänä ja tapaninpäivänä.

Iltahoitoa antavat päiväkodit ovat avoinna usein noin klo 22 saakka. Ympärivuorokautiset päiväkodit toimivat jatkuvasti kaikkina viikonpäivinä. Jos lapsesi ilta- tai yöaikainen hoidon tarve päättyy, hänet siirretään normaaliaikana avoinna olevaan päiväkotiin.

Toimi näin

Hae vuorohoitopaikkaa sähköisellä päivähoitohakemuksella.

Kun haluat tehdä muutoksia jättämääsi sähköiseen hakemukseen, ota yhteyttä palveluohjaukseen.

Kysy lisätietoja palveluohjaustiimiltä tai katso linkistä ”Lisätietoja päivähoitopaikan hakemisesta”.

Kun lapsesi on saanut vuorohoitopaikan, ilmoita päiväkotiin lapsesi päiväkohtaiset hoitoajat ja vanhempien työ- ja opiskeluajat päiväkodista saatavalla lomakkeella. Tee hoitoaikavaraukset viimeistään edeltävän viikon maanantaina. Tällöin lapsellesi taataan hoito varattuna aikana. Jos teet hoitovarauksen myöhemmin, lapsen hoitoa voidaan järjestää vain, jos ryhmässä on vielä tilaa.

Voit käyttää Wilmaa yhteydenpidossa päiväkotiin esiopetusikäisen lapsesi asioissa.

Kenelle ja millä ehdoin

Voitte hakea lapsellenne vuorohoitopaikkaa, jos käytte vuorotyössä tai opiskelette iltaisin.

Varhaiskasvatuksen vuorohoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen. Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Asiakasmaksu määräytyy perheesi koon, bruttotulojen ja lapselle valitun kuukausittaisen hoitotuntimäärän mukaan. Katso lisätietoja linkistä ”Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut”.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsi voi saada vuorohoitopaikan silloin, kun hänen vanhempansa tai muu huoltajansa tekee vuorotyötä tai opiskelee iltaisin. Vuorohoidossa lapsi osallistuu varhaiskasvatukseen esimerkiksi iltaisin, öisin, viikonloppuisin tai arki- ja juhlapyhinä.

Varhaiskasvatuksen vuorohoito järjestetään päiväkodissa tai perhepäivähoidossa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 5.8.2020