suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nurmeksen kaupunki

Varhaiskasvatuksen vuorohoito

  • Palvelu
  • Nurmes
  • Julkinen palvelu

Lapsi, joka vanhempien työn tai opiskelun takia tarvitsee hoitoa iltaisin, öisin ja/tai viikonloppuisin, voi saada vuorohoitopaikan. Kunnan on pyrittävä järjestämään varhaiskasvatusta siten, että vuorohoitoa on tarvittaessa tarjolla kaikkina vuorokaudenaikoina.

Ympärivuorokautiset ryhmät toimivat kaikkina viikonpäivinä.

Jos lapsen ilta- tai yöaikainen hoidontarve päättyy, lapsi siirtyy päiväsai ...

Toimi näin

Tee sähköinen varhaiskasvatushakemus eDaisy asioinnissa viimeistään 4 kk ennen kuin lapsi tarvitsee varhaiskasvatuspaikan. Voit täyttää varhaiskasvatushakemuksen myös kaupungin asiointipisteissä. Varhaiskasvatushakemus on voimassa yhden vuoden saapumispäivästä lukien. Tee oma varhaiskasvatushakemus jokaisesta varhaiskasvatuksen vuorohoitoon hakevasta lapsesta. Tee varhaiskasvatushakemus heti, kun haet koulutukseen tai opiskelemaan, ilmoittaudut työvoimatoimiston asiakkaaksi, teet työpaikkahakemuksen, valmistelet muuttoa Nurmekseen tai olet palaamassa töihin esimerkiksi hoitovapaan jälkeen. Edellä mainitut eivät ole äkillisiä hoidontarpeita vaan ennakoituja ja suunniteltuja. Voit aina peruuttaa varhaiskasvatushakemuksen, mikäli lapsesi ei tarvitsekaan varhaiskasvatuspaikkaa. Jos lapsellasi on jo kunnallinen varhaiskasvatuspaikka ja haluat hänelle siirron toiseen kunnalliseen varhaiskasvatuspaikkaan, tee muutosilmoitus (toive hoitopaikan vaihdosta) eDaisy asioinnissa.

Toimita tuloselvitykset varhaiskasvatuksen asiakasmaksun määrittelyä varten eDaisy asioinnissa viimeistään ensimmäisen hoitokuukauden aikana. Mikäli et toimita asianmukaisia tuloselvityksiä, peritään varhaiskasvatuksesta korkein maksu, kunnes toimitat tulotiedot.

Palvelun toteuttaa

Nurmeksen kaupunki

Palvelusta vastaa

Nurmeksen kaupunki
Tekstistä vastaa: Nurmeksen kaupunki
Päivitetty: 18.11.2022