suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Varhaiskasvatuksen vuorohoito

  • Palvelu
  • Naantali
  • Julkinen palvelu

Vuorohoito palvelee perheitä, joissa molemmat vanhemmat ovat työssä, ja jotka tarvitsevat lapselle/lapsille ilta-, yö-, ja viikonloppuhoitoa. Vuoropäiväkoti on tarvittaessa auki ympäri vuorokauden vanhempien ennalta ilmoittamien hoitoaikatoiveiden mukaan.

Vuorohoito on Naantalissa keskitetty keskustan Vuoropäiväkotiin.

Toimi näin

Hae lapselle varhaiskasvatuspaikkaa vähintään neljä kuukautta ennen hoidon tarvetta. Ellei hoidon tarve ole ennakoitavissa (jos esimerkiksi työllistyt nopeasti), hae lapselle varhaiskasvatuspaikkaa viimeistään kaksi viikkoa ennen hoidon alkua. Saat päätöksen hoitopaikasta kotiin postitse.

Hae varhaiskasvatuspaikkaa verkkopalvelussa (tee varhaiskasvatushakemus). Tarvitset kirjautumista varten pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Kenelle ja millä ehdoin

Voitte hakea lapsellenne vuorohoitopaikkaa, jos käytte vuorotyössä tai opiskelette iltaisin.

Varhaiskasvatuksen vuorohoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen. Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsi voi saada vuorohoitopaikan silloin, kun hänen vanhempansa tai muu huoltajansa tekee vuorotyötä tai opiskelee iltaisin. Vuorohoidossa lapsi osallistuu varhaiskasvatukseen esimerkiksi iltaisin, öisin, viikonloppuisin tai arki- ja juhlapyhinä.

Varhaiskasvatuksen vuorohoito järjestetään päiväkodissa tai perhepäivähoidossa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNaantalin kaupunki
Palvelusta vastaaNaantalin kaupunki
Alue Naantali
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 5.11.2020