suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liperin kunta

Varhaiskasvatuksen vuorohoito

  • Palvelu
  • Liperi
  • Julkinen palvelu

Lapsi, joka vanhempien työn tai opiskelun takia tarvitsee ilta-, yö ja/tai viikonloppu hoitoa, voi saada vuorohoitopaikan. Varhaiskasvatusta järjestetään siten, että vuorohoitoa on tarvittaessa tarjolla kaikkina vuorokaudenaikoina.

Puolivälin päiväkoti Ylämyllyllä toimii vuoropäiväkotina ja on avoinna tarpeen mukaan myös iltaisin ja viikonloppuisin. Yöhoito järjestetään pääsääntöisesti lapsen kotona. Tällöin hoitaja tulee yöksi lapsen kotiin. Juhlapyhinä päiväkoti on suljettu.

Päiväkodin ryhmät ovat sisarusryhmiä, joiden avulla turvaamme hyvien sisarussuhteiden syntymisen sekä mahdollistamme vertaisoppimisen. Päivät sisältävät leikkiä ja toimintaa erilaisissa pienryhmissä lasten mielenkiinnon ja toiveiden pohjalta.

Vuorohoidossa mietitään yhdessä huoltajien kanssa yksilöllisen unen tarvetta, ruokailurytmiä ja muita päivittäiseen hoitoon liittyviä asioita. Riippumatta lapsen hoitoajasta, hän pääsee aina osalliseksi varhaiskasvatukseen.

Toimi näin

Tee sähköinen hakemus neljä kuukautta ennen kuin varhaiskasvatuksen tarve alkaa. Merkitse hakemukseen vuorohoidon tarve. Palvelusuunnittelija ottaa vanhempiin yhteyttä ja yhdessä määritellään varhaiskasvatuksen tarve, ennakkoon varatut tunnit ja miten niitä tullaan kuukausittain käyttämään.

Kenelle ja millä ehdoin

Vanhemmat voivat hakea lapselleen vuorohoitopaikkaa, jos he ovat vuorotyössä tai heidän opiskelunsa ajoittuu iltaan.

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLiperin kunta
Palvelusta vastaaLiperin kunta
Alue Liperi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Liperin kunta
Päivitetty: 28.10.2020