suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Varhaiskasvatuksen vuorohoito

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Ilta- ja vuorohoitoa järjestetään iltaisin, öisin, viikonloppuisin, arki- ja juhlapyhinä päiväkoti Sävelmaassa (iltahoito arkisin), Laukaan Auringossa ja päiväkoti Hulinassa (vuorohoito).

Yksityisen varhaiskasvatuksen palveluraha koskee päiväkoti Hulinan ja Sävelmaan järjestämää ilta- ja vuorohoitoa. Laukaan Aurinko tuottaa vuorohoitoa ostopalveluna.

Toimi näin

Ilta- tai vuorohoitopaikkaa haetaan Laukaan kunnan sähköisen asioinnin kautta tai lomakkeella, joka palautetaan varhaiskasvatuspalveluihin (Laukaan kunta, Varhaiskasvatus, PL 6, 41341 Laukaa). Palvelurahaa yksityiseen varhaiskasvatukseen haetaan palvelurahahakemuksella. Tulostettavat lomakkeet sekä sähköinen asiointikanava ohjeineen löytyvät Laukaan varhaiskasvatuksen verkkosivuilta. Lomakkeita saat myös varhaiskasvatuspalvelusta sekä päiväkodeista.

Varhaiskasvatuksen verkkosivulta löytyy yksityisten päiväkotien yhteystiedot sekä lisätietoa ilta-ja vuorohoidosta sekä palvelurahasta. Lisätietoja vuorohoidosta antavat myös varhaiskasvatuksen palvelupäälliköt.

Kenelle ja millä ehdoin

Voitte hakea lapsellenne vuorohoitopaikkaa, jos käytte vuorotyössä tai opiskelette iltaisin.

Varhaiskasvatuksen vuorohoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen. Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Laukaassa yksityistä päivähoitoa tuetaan varhaiskasvatuksen palvelurahalla. Lisätietoja siitä löydät verkkosivulta.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsi voi saada vuorohoitopaikan silloin, kun hänen vanhempansa tai muu huoltajansa tekee vuorotyötä tai opiskelee iltaisin. Vuorohoidossa lapsi osallistuu varhaiskasvatukseen esimerkiksi iltaisin, öisin, viikonloppuisin tai arki- ja juhlapyhinä.

Varhaiskasvatuksen vuorohoito järjestetään päiväkodissa tai perhepäivähoidossa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaukaan kunta
Palvelusta vastaaLaukaan kunta
Alue Laukaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 3.12.2021