suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuopion kaupunki

Varhaiskasvatuksen vuorohoito

  • Palvelu
  • Kuopio
  • Julkinen palvelu

Kuopiossa voit hakea ilta- tai vuorohoitopaikkaa vähintään 10 kuukauden ikäiselle lapselle. Kuopiossa on kaksi ympäri vuorokauden auki olevaa päiväkotia ja jokaisella palvelualueella yksi iltahoitoa järjestävä päiväkoti. Vuorohoitopäiväkodit ovat Haapaniemellä ja Petosen asuinalueella.

Toimi näin

Hae lapsellesi päiväkotipaikkaa viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.

Käytä päivähoitopaikkaa hakiessasi ensisijaisesti verkkoasiointia. Jos sinun ei ole mahdollista käyttää verkkoasiointikanavaa, vie päivähoitohakemus tulostettuna päivähoitotoimistoon tai lähetä se postitse.

Kenelle ja millä ehdoin

Vanhemmat voivat hakea lapselleen vuorohoitopaikkaa, jos he ovat vuorotyössä tai heidän opiskelunsa ajoittuu iltaan.

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen. Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Voit saada lapsellesi päiväkotihoitopaikan perheen tarpeen mukaan äitiysrahakauden päätyttyä lapsen kouluun menoon asti.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsi, joka vanhempien työn tai opiskelun takia tarvitsee hoitoa iltaisin, öisin ja/tai viikonloppuisin, voi saada vuorohoitopaikan. Kunnan on pyrittävä järjestämään varhaiskasvatusta siten, että vuorohoitoa on tarvittaessa tarjolla kaikkina vuorokaudenaikoina. Vuorohoitoon ei kuitenkaan ole subjektiivista oikeutta, vaan se perustuu todelliseen vuorotyöstä tai poikkeuksellisista opiskeluajoista johtuviin tarpeisiin.

Iltahoitoa antavat päiväkodit ovat avoinna usein noin klo 22:een saakka. Ympärivuorokautiset päiväkodit toimivat jatkuvasti kaikkina viikonpäivinä.

Jos lapsen ilta- tai yöaikainen hoidon tarve päättyy, lapsi siirtyy päiväsaikaan tarjottavan varhaiskasvatuksen piiriin. Vuorohoito voidaan järjestää myös perhepäivähoitona.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKuopion kaupunki
Palvelusta vastaaKuopion kaupunki
Alue Kuopio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kuopion kaupunki
Päivitetty: 5.8.2020