suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kotkan kaupunki

Varhaiskasvatuksen vuorohoito

  • Palvelu
  • Kotka
  • Julkinen palvelu

Vuorohoito on tarkoitettu niille lapsille, jotka vanhempien työstä tai opiskelusta johtuen tarvitsevat hoitopaikan

  • aamuisin ennen klo 6,
  • iltaisin klo 18 jälkeen,
  • yöllä tai
  • viikonloppuisin.

Vuorohoitoa tarjotaan Raitin ja Meripirtin päiväkodeissa. Meripirtin päiväkoti on avoinna ympärivuorokauden seitsemänä päivänä viikossa. Raitin päiväkoti on avoinna maanantaista perjantaihin klo 5.00 - 22.30 varattujen hoitovuorojen mukaisesti.

Toimi näin

Tee sähköinen päivähoitohakemus viimeistään neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan. Jos päivähoidon tarve ei ole ennakoitavissa äkillisen työnsaannin tai koulutuksen aloittamisen takia, tulee hoitopaikkaa hakea viimeistään kaksi viikkoa ennen hoidon tarvetta. Voit täyttää hakemuksen myös kaupungin asiointipisteessä. Hakemus on voimassa yhden vuoden saapumispäivästä eteenpäin. Tee erillinen hakemus jokaisesta päivähoitoon hakevasta lapsesta.

Jos lapsellasi on jo kunnallinen hoitopaikka ja haluat hänelle siirron toiseen kunnalliseen hoitopaikkaan, uutta päivähoitohakemusta ei tarvitse täyttää. Tässä tapauksessa ota yhteys varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen.

Toimita tuloselvitykset varhaiskasvatuksen asiakasmaksun määrittämistä varten kahden viikon kuluessa hoidon aloittamisesta. Mikäli tuloselvitystä ei toimiteta, peritään varhaiskasvatuksesta korkein maksu. Varhaiskasvatuksessa on käytössä hoitoaikaperusteinen laskutus. Arvioi laskutusta varten lapsesi hoitopäivien yhteenlaskettu tuntimäärä kuukaudessa.

Kenelle ja millä ehdoin

Voitte hakea lapsellenne vuorohoitopaikkaa, jos käytte vuorotyössä tai opiskelette iltaisin.

Varhaiskasvatuksen vuorohoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen. Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Kotkassa vuorohoito on tarkoitettu niille lapsille, jotka vanhempien työstä tai opiskelusta johtuen tarvitsevat hoitoa aamuisin ennen klo 6 tai iltaisin klo 18 jälkeen, yöllä tai viikonloppuisin. Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Vuorohoidon järjestelyjen vuoksi vanhempien tulee ilmoittaa työvuoronsa kirjallisesti hoitojärjestelylomakkeella.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsi voi saada vuorohoitopaikan silloin, kun hänen vanhempansa tai muu huoltajansa tekee vuorotyötä tai opiskelee iltaisin. Vuorohoidossa lapsi osallistuu varhaiskasvatukseen esimerkiksi iltaisin, öisin, viikonloppuisin tai arki- ja juhlapyhinä.

Varhaiskasvatuksen vuorohoito järjestetään päiväkodissa tai perhepäivähoidossa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKotkan kaupunki
Palvelusta vastaaKotkan kaupunki
Alue Kotka
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kotkan kaupunki
Päivitetty: 19.2.2021