suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kemijärven kaupunki

Varhaiskasvatuksen vuorohoito

  • Palvelu
  • Kemijärvi
  • Julkinen palvelu

Lapselle, joka vanhempien työn tai opiskelun takia tarvitsee hoitoa iltaisin, öisin ja/tai viikonloppuisin, järjestetään vuorohoitopaikka. Kunnan on pyrittävä järjestämään varhaiskasvatusta siten, että vuorohoitoa on tarvittaessa tarjolla kaikkina vuorokaudenaikoina.

Jos lapsen ilta- tai yöaikainen hoidon tarve päättyy, lapsi siirtyy päiväsaikaan tarjottavan varhaiskasvatuksen piiriin.

Vuorohoit ...

Toimi näin

Vuorohoitopaikkaa lapselle tulee hakea varhaiskasvatuksen sähköisen e-asiointipalvelun kautta. Kirjaudu e-asiointipalveluun kaupungin verkkosivujen kautta. Muutos vuorohoidon alkamisesta ja päättämisestä tehdään erillisellä varhaiskasvatustarpeen muutosilmoituslomakkeella, silloin kun lapsella on voimassa oleva sijoitus varhaiskasvatukseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Voitte hakea lapsellenne vuorohoitopaikkaa, jos käytte vuorotyössä tai opiskelette iltaisin.

Varhaiskasvatuksen vuorohoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen. Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Vanhemmat voivat hakea lapselleen vuorohoitopaikkaa, jos he ovat vuorotyössä tai heidän opiskelunsa ajoittuu iltaan tai viikonloppuun.

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen. Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsi voi saada vuorohoitopaikan silloin, kun hänen vanhempansa tai muu huoltajansa tekee vuorotyötä tai opiskelee iltaisin. Vuorohoidossa lapsi osallistuu varhaiskasvatukseen esimerkiksi iltaisin, öisin, viikonloppuisin tai arki- ja juhlapyhinä.

Varhaiskasvatuksen vuorohoito järjestetään päiväkodissa tai perhepäivähoidossa.

Palvelun toteuttaa

Kemijärven kaupunki

Palvelusta vastaa

Kemijärven kaupunki
Tekstistä vastaa: Kemijärven kaupunki
Päivitetty: 22.3.2024