suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kauhajoen kaupunki

Varhaiskasvatuksen vuorohoito

  • Palvelu
  • Kauhajoki
  • Julkinen palvelu

Vuoropäivähoidolla tarkoitetaan varhaiskasvatusta, jota tarjotaan myös iltaisin, öisin ja viikonloppuisin. Vuoropäivähoitoon on oikeus vain niillä lapsilla, joiden vuorohoidon tarve perustuu molempien vanhempien tai ainoan vanhemman vuorotyöhön tai ammatilliseen opiskeluun.

Kauhajoella vuoropäivähoitoa toteutetaan päiväkoti Pikku-Äijässä Natiaaset-kotiryhmässä. Hoitoajoista riippumatta lapsille tarjotaan turvallista ja laadukasta toimintaa. Vuoropäivähoitoyksikössä noudatetaan ns. yörauhaa klo 22.00 - 5.30 välisenä aikana. Tänä aikana lapsia ei tuoda tai haeta hoidosta vaan kaikille lapsille taataan kasvun ja kehityksen kannalta rauhallinen, riittävän pitkä ja keskeytymätön yöuni.

Vuorohoitoyksikkö palvelee myös niitä lapsia, jotka käyttävät muuta päivähoitomuotoa, mutta tarvitsevat viikonloppuhoitoa satunnaisesti.

Toimi näin

Alle kouluikäisten lasten varhaiskasvatuspaikkoja voi hakea ympäri vuoden perheen tarpeen mukaan. Hakemus tulee jättää viimeistään neljä kuukautta ennen hoidon tarvetta.

Mikäli varhaiskasvatuksen tarve johtuu työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta eikä hoidon tarpeen alkamisajankohta ole ennakoitavissa, on varhaiskasvatuspaikkaa haettava niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.

Varhaiskasvatukseen haetaan sähköisellä hakemuksella.

Kun perhe saa hoitopaikkapäätöksen, päätöksen mukana tulee vastaanottoilmoitus, jossa perhe vahvistaa varhaiskasvatuspaikan vastaanottamisen ja hoidon aloittamisajankohdan. Jos perhe on hyväksynyt sähköisen tiedoksiannon, päätöksen saa ja hoitopaikan hyväksymisen voi tehdä Varhaiskasvatuksen sähköinen asiointi -palvelussa.

Kenelle ja millä ehdoin

Voitte hakea lapsellenne vuorohoitopaikkaa, jos käytte vuorotyössä tai opiskelette iltaisin.

Varhaiskasvatuksen vuorohoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen. Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Hoitopaikan hyväksymisen yhteydessä perhe toimittaa tuloselvityksen bruttotuloistaan joko sähköisen asioinnin kautta tai lähettämällä tuloselvityksen liitteineen postitse. Tuloselvitystä ei tarvita, jos perhe suostuu korkeimpaan maksuun. Korkeimman maksun hyväksymisen voi ilmoittaa sähköisesti tai allekirjoitetulla tulonselvityslomakkeella.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsi voi saada vuorohoitopaikan silloin, kun hänen vanhempansa tai muu huoltajansa tekee vuorotyötä tai opiskelee iltaisin. Vuorohoidossa lapsi osallistuu varhaiskasvatukseen esimerkiksi iltaisin, öisin, viikonloppuisin tai arki- ja juhlapyhinä.

Varhaiskasvatuksen vuorohoito järjestetään päiväkodissa tai perhepäivähoidossa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKauhajoen kaupunki
Palvelusta vastaaKauhajoen kaupunki
Alue Kauhajoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kauhajoen kaupunki
Päivitetty: 23.8.2021