suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Karkkilan kaupunki

Varhaiskasvatuksen vuorohoito Karkkilassa

  • Palvelu
  • Karkkila
  • Julkinen palvelu

Karkkilassa kunnallista varhaiskasvatuksen vuorohoitoa järjestetään Högforsin päiväkodissa.

Vuorohoito on varhaiskasvatusta, jota annetaan päiväkotien normaaliaukiolon ulkopuolella huoltajien työstä tai opiskelusta johtuvasta tarpeesta. Vuorohoitoon lapsella ei ole subjektiivista oikeutta, vaan se on tarveperusteinen. Huoltajien tulee pyydettäessä osoittaa työnantajan todistuksella tai työvuoroluettelolla vuorohoidon tarpeen perustuminen vuorotyöhön. Vuorohoitoa tarvitsevan lapsen hoitoaika määräytyy molempien vanhempien yhteensovitetuista työ- tai opiskeluajoista sekä niihin kuluvista matkoista. Karkkilassa vuorohoitoa järjestetään vanhempien työvuoroista riippuen klo 5.30–22.30. Yö ja viikonloppuhoidosta sovitaan tarpeen mukaan erikseen.

Toimi näin

Vanhempien tulee pyydettäessä osoittaa työnantajan todistuksella, että vuorohoito perustuu vanhemman tai vanhempien vuorotyöhön tai opiskeluun.

Kenelle ja millä ehdoin

Voitte hakea lapsellenne vuorohoitopaikkaa, jos käytte vuorotyössä tai opiskelette iltaisin.

Varhaiskasvatuksen vuorohoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen. Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Varhaiskasvatusmaksut määräytyvät varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain mukaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsi voi saada vuorohoitopaikan silloin, kun hänen vanhempansa tai muu huoltajansa tekee vuorotyötä tai opiskelee iltaisin. Vuorohoidossa lapsi osallistuu varhaiskasvatukseen esimerkiksi iltaisin, öisin, viikonloppuisin tai arki- ja juhlapyhinä.

Varhaiskasvatuksen vuorohoito järjestetään päiväkodissa tai perhepäivähoidossa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKarkkilan kaupunki
Palvelusta vastaaKarkkilan kaupunki
Alue Karkkila
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Karkkilan kaupunki
Päivitetty: 22.11.2021