suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Varhaiskasvatuksen vuorohoito ja iltahoito

  • Palvelu
  • Kangasala
  • Julkinen palvelu

Kangasalla vuorohoito järjestetään Harjunsalon päiväkodissa.

Ympärivuorokautisella varhaiskasvatuksella tarkoitetaan maanantaista sunnuntaihin 24 tuntia vuorokaudessa järjestettävää hoitoa. Vuorohoitoa annetaan vuorotyötä tekevien vanhempien lapsille.

Harjunsalon päiväkoti on avoinna 24 h vuorokaudessa ympäri vuoden, lukuun ottamatta jouluaattoa, joulupäivää, tapaninpäivää, ensimmäistä ja toista pääsiäispäivää, juhannusaattoa ja juhannuspäivää sekä kesäisin kolme viikkoa heinäkuussa. Päiväkodissa on kolme vuorohoitoryhmää. Vuorohoitoa tarjotaan 1-6 -vuotiaille lapsille, erityistapauksissa myös 1-luokkaa käyville koululaisille. Vuorohoidon esiopetus toteutuu Kangasalan kaupungin Esiopetuksen opetussuunnitelman mukaan.

Iltahoidolla tarkoitetaan maanantaista perjantaihin klo 18.00-22.00 välillä järjestettävää hoitoa. Vanhempien työajasta tai opiskelusta johtuva tarpeen mukainen iltahoito järjestetään Sahalahden päiväkodissa ja Harjunsalon päiväkodissa.

Toimi näin

Vuorohoitopaikkaa haetaan varhaiskasvatuksen sähköisillä hakemuksilla. Vuoro- ja iltahoitoon hakemiseen liittyvissä asioissa ollaan yhteydessä varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Voitte hakea lapsellenne vuorohoitopaikkaa, jos käytte vuorotyössä tai opiskelette iltaisin.

Varhaiskasvatuksen vuorohoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen. Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tarkoitettu 1-6 vuotiaille lapsille.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsi voi saada vuorohoitopaikan silloin, kun hänen vanhempansa tai muu huoltajansa tekee vuorotyötä tai opiskelee iltaisin. Vuorohoidossa lapsi osallistuu varhaiskasvatukseen esimerkiksi iltaisin, öisin, viikonloppuisin tai arki- ja juhlapyhinä.

Varhaiskasvatuksen vuorohoito järjestetään päiväkodissa tai perhepäivähoidossa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 15.11.2021