suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Iitin kunta

Varhaiskasvatuksen vuorohoito

  • Palvelu
  • Iitti
  • Julkinen palvelu

Iitin kunnassa vuorohoitoa on mahdollista saada Pikku-Vieterin päiväkodissa.Kun varhaiskasvatus on keskitetty yhteen yksikköön, esimerkiksi koulujen loma-aikoina, vuorohoito tapahtuu siinä yksikössä, mikä kulloinkin on auki. Vuoropäiväkoti on auki tarvittaessa, paitsi juhannus- ja jouluaattoina klo 12.00 asti. Joulu- ja Tapaninpäivänä sekä molempina juhannuspäivinä päiväkoti on suljettu. Iitin kunnassa vuorohoitoa tarjotaan 17.30-6.00 välisenä aikana myös viikonloppuisin.

Toimi näin

Vuorohoidossa hoitoajat perustuvat lapsen huoltajien etukäteen ilmoittamiin työvuoroihin. Vuorohoidon tarpeesta tulee ilmoittaa hakemuksessa. Jos lapsella on jo varhaiskasvatuspaikka, huoltajan tulee ottaa yhteyttä varhaiskasvatusyksikön esimieheen.

Huoltajien tulee hakea päiväkotipaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista. Mikäli päivähoidontarve johtuu työllistymisestä, koulutuksesta tai opinnoista, on hakemus jätettävä niin pian kuin mahdollista, mutta viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.

Kenelle ja millä ehdoin

Voitte hakea lapsellenne vuorohoitopaikkaa, jos käytte vuorotyössä tai opiskelette iltaisin.

Varhaiskasvatuksen vuorohoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen. Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen. Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat, eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Vuorohoito on tarkoitettu säännöllistä vuorohoitoa tarvitseville perheille.

Varhaiskasvatuksen vuorohoito on maksullista.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsi voi saada vuorohoitopaikan silloin, kun hänen vanhempansa tai muu huoltajansa tekee vuorotyötä tai opiskelee iltaisin. Vuorohoidossa lapsi osallistuu varhaiskasvatukseen esimerkiksi iltaisin, öisin, viikonloppuisin tai arki- ja juhlapyhinä.

Varhaiskasvatuksen vuorohoito järjestetään päiväkodissa tai perhepäivähoidossa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaIitin kunta
Palvelusta vastaaIitin kunta
Alue Iitti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Iitin kunta
Päivitetty: 17.9.2021