suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Äänekosken kaupunki

Varhaiskasvatuksen vuorohoito

  • Palvelu
  • Äänekoski
  • Julkinen palvelu

Äänekoskella vuorohoitoa järjestetään tarpeen mukaan ympärivuorokautisesti Mikonpuiston päiväkodissa ja klo 5.30 - 22.30 välisenä aikana Kellosepän päiväkodissa Suolahden taajamassa.

Toimi näin

Vuorohoitoon haetaan sähköisellä hakemuksella.

Vuorohoidossa lasten hoitoajat perustuvat huoltajien työaikoihin ja lapsen hoitoaika tulee ilmoittaa etukäteen kirjallisena edellisen viikon maanantaihin klo 18.00 mennessä. Ilmoituksessa tulee ilmetä äidin ja isän tai muun huoltajan työaika ja lapsen hoitoaika.

Kenelle ja millä ehdoin

Voitte hakea lapsellenne vuorohoitopaikkaa, jos käytte vuorotyössä tai opiskelette iltaisin.

Varhaiskasvatuksen vuorohoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen. Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Vuorohoito on tarkoitettu säännöllisesti vuorohoitoa tarvitseville lapsille ja sitä tarjotaan huoltajan päätoimisesta työstä, opiskelusta tai yrittäjyydestä johtuvan tarpeen mukaan.

Varhaiskasvatuksen maksut määräytyvät perheen koon ja tulojen mukaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsi voi saada vuorohoitopaikan silloin, kun hänen vanhempansa tai muu huoltajansa tekee vuorotyötä tai opiskelee iltaisin. Vuorohoidossa lapsi osallistuu varhaiskasvatukseen esimerkiksi iltaisin, öisin, viikonloppuisin tai arki- ja juhlapyhinä.

Varhaiskasvatuksen vuorohoito järjestetään päiväkodissa tai perhepäivähoidossa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaÄänekosken kaupunki
Palvelusta vastaaÄänekosken kaupunki
Alue Äänekoski
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Äänekosken kaupunki
Päivitetty: 24.1.2022