suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keravan kaupunki

Varhaiskasvatuksen kuntalisä hoitajan palkkaamiseksi kotiin

  • Palvelu
  • Kerava
  • Julkinen palvelu

Kaksi perhettä voi myös yhdessä palkata hoitajan kotiin. Samassa taloudessa asuvaa ei voi palkata lasten hoitajaksi ja lisäksi hoitajan tulee asua pysyvästi Suomessa ja olla täysi-ikäinen.​ Yksityisen hoidon tuen kuntalisän hakijana on perhe.

Toimi näin

Hae kotihoidon ja yksityisen hoidon tukea Kelasta.

Kun haet yksityisen hoidon tukea Kelasta, ole ensin yhteydessä kotikuntaasi. Kunta tarkistaa hoitajan kelpoisuuden ja rikostaustan ja toimittaa tarvittavat asiakirjat Kelaan. Kela maksaa yksityisen hoidon tuen suoraan hoitajalle.

Kotihoidon tuen Kela maksaa lapsen pääasialliselle hoitajalle eli yleensä sinulle vanhempana. Voit käyttää tukea hoitajan palkan maksamiseen.

Kenelle ja millä ehdoin

https://kerava.fi/palvelut/kasvatusopetus-ja-koulutus/varhaiskasvatus/lapsen-hoitaminen-kotona/hoitajan-palkkaaminen-kotiin

Tausta ja lainsäädäntö

Perhe voi palkata lastenhoitajan kotiinsa ja saada palkkakuluihin kotihoidon tai yksityisen hoidon tukea. Alle 3-vuotiaan lapsen hoitoon saa kotihoidon tukea ja alle kouluikäisen lapsen hoitoon yksityisen hoidon tukea. Työnantajana voi toimia useampi perhe yhdessä siten, että joku aikuisista on nimetty työnantajatehtävien vastuuhenkilöksi.

Kotiin palkattu hoitaja ei anna varhaiskasvatuslain mukaista varhaiskasvatusta.

Laki lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta

Palvelun toteuttaa

Keravan kaupunki

Palvelusta vastaa

Keravan kaupunki
Tekstistä vastaa: Keravan kaupunki
Päivitetty: 15.7.2022