suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Varhaiskasvatuksen kerhot

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Kerhot on tarkoitettu 2,5-5-vuotiaille lapsille, jotka eivät ole muussa säännöllisessä varhaiskasvatuspalvelussa. Kerhoja on eri puolilla Vantaata asukaspuistojen, avoimien päiväkotien tai päiväkotien yhteydessä.

Kerhotoiminnan tavoitteena on lapsen kokonaisvaltaisen kasvun ja kehityksen tukeminen, myönteisten ryhmäkokemusten saaminen, vuorovaikutustaitojen opetteleminen sekä itsetunnon tukeminen ja vahvistaminen. Lapsella on mahdollisuus osallistua laadukkaaseen varhaiskasvatukseen. Toiminta-aika on 2-3 tuntia päivässä pääsääntöisesti 3-5 päivänä viikossa elokuun puolivälistä toukokuun loppuun.

Toiminta on maksutonta. Kerhopaikkaa haetaan varhaiskasvatushakemuksella. Seuraavan toimintavuoden kerhoihin hakuaika on huhtikuussa joko sähköisesti VaSa-palvelussa tai paperilomakkeella. Hakemukset käsitellään toukokuun aikana ja päätös lapsen kerhopaikasta toimitetaan juhannukseen mennessä. Kerhoihin voi hakea myös toimintavuoden aikana, ja silloin kerhopaikan saa, jos kerhoryhmässä on vapaita paikkoja. Vapautuvia paikkoja voi siis hakea jatkuvasti. Kerhoihin voi hakea silloin kun kokopäiväiselle varhaiskasvatukselle ja päivähoidolle ei ole tarvetta. Hakuajasta tiedotetaan Vantaan asukaslehdessä ja internetissä, Lasten Vantaa Facebook-sivuilla. Hakemus on voimassa yhden vuoden hakemuksen jättöpäivästä. Kerhopaikka myönnetään syys- ja kevätlukukaudelle.

Vanhemmat saavat tukea vanhemmuuteen ja mahdollisuuden verkostoitua keskenään sekä osallistua kerhojen toiminta-aikojen suunnitteluun yhdessä muiden vanhempien ja henkilökunnan kanssa.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnan leikkipuistot tarjoavat turvallisia, monipuolisia ja viihtyisiä leikkiympäristöjä. Kunta tarkistaa leikkipuiston turvallisuuden useita kertoja vuodessa. Hoitotoimet on määritelty valtakunnallisesti.

Leikkipuistoissa voi olla jatkuvasti tai ajoittain kunnan henkilökuntaa, tai ne voivat olla valvomattomia. Kunta voi järjestää leikkipuistoon ohjattua toimintaa lapsille ja koululaisille.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 1.12.2021