suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Varhaiskasvatuksen kerhot ja leikkikoulut

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Voit hakea lapsellesi kerhopaikkaa avoimen varhaiskasvatuksen kerhoryhmään, jos hoidat häntä kotona ja kun lapsesi ei tarvitse jokapäiväistä tai kokopäiväistä varhaiskasvatuspaikkaa.

Lapsesi voi osallistua yhteen 2 tai 3 kertaa viikossa kokoontuvaan kerhoon yli 2-vuotiaana ja tämän lisäksi käydä perhekerhossa 0 – 5 -vuotiaana tutun aikuisen kanssa.

Lapsesi voi osallistua liikunta- tai ulkoilule ...

Toimi näin

Hae lapsellesi kerhopaikkaa sähköisellä päivähoitohakemuksella. Tee oma hakemus jokaisesta lapsesta.

Hae lapsellesi kerhopaikkaa vain yhteen kerhoryhmään. Voit hakea erillisellä hakemuksella lapsellesi paikkaa myös perhekerhoon.

Katso lisätietoja linkeistä ”Lisätietoja kerhoista” ja ”Lisätietoja päivähoitoon hakemisesta”. Lisätietoja voit kysyä varhaiskasvatuksen palveluohjauksesta soittamalla tai sähköpostitse osoitteesta varhaiskasvatus@ouka.fi.

Katso lisätietoja myös Varhaisuutisista linkistä ”Varhaisuutiset Youtubessa”.

Kenelle ja millä ehdoin

Saamasi kotihoidontuki ei ole este lastesi osallistumiselle. Voit hakea lapsellesi kerhopaikkaa myös silloin, jos olet tehnyt palvelutakuusopimuksen.

Lapsellasi ei ole oikeutta osallistua kerhoihin, kun

- lapsellasi on paikka päiväkodissa tai perhepäivähoidossa

- lapsellesi on myönnetty palveluseteli yksityiseen päiväkotiin tai perhepäivähoitoon

- perheesi saa yksityisen hoidon tukea

- perheesi on palkannut kotiinne työsopimussuhteisen hoitajan.

Yksityiset perhepäivähoitajat:

Jos saat yksityisenä perhepäivähoitajana perhepäivähoidon palvelurahaa, eivät lapsesi eivätkä hoitolapsesi ole oikeutettuja osallistumaan kerhotoimintaan. Poikkeus: Jos olet valinnut lapsillesi Kelan kotihoidontuen, saavat lapsesi osallistua kerhoon.

Tausta ja lainsäädäntö

Avoin varhaiskasvatustoiminta on tarkoitettu erityisesti kotihoidossa oleville lapsille. Lapsesi ja koko perheesi voivat saada hyvinvointinsa tueksi monenlaisia toimintamahdollisuuksia avoimissa päiväkodeissa, leikkipuistoissa ja kerhoissa.

Kerhotoiminta on ohjattua ja tavoitteellista. Pääpaino on leikillä, ulkoilulla ja turvallisella yhdessäololla. Tarjolla voi olla esimerkiksi liikunta-, kulttuuri- tai luontokerhoja. Myös vanhemmat voivat osallistua perhekerhojen toimintaan.

Palvelun toteuttaa

Oulun kaupunki

Palvelusta vastaa

Oulun kaupunki
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 24.5.2023