suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Varhaiserityiskasvatus

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Julkinen palvelu

Varhaiskasvatuksessa lapsen kehitystä ja oppimista tuetaan lapsen tarpeiden edellyttämällä tavalla. Kehityksen ja oppimisen tuki on on osa laadukasta varhaiskasvatuksen toimintaa ja kuuluu kaikille tarvitseville lapsille. Tuen tarpeen tunnistamisessa, järjestämisessä ja tuen riittävyyden arvioinnissa on varhaiskasvatusyksikön henkilöstö ja huoltajan lisäksi mukana varhaiskasvatuksen konsultoiva er ...

Toimi näin

Lapsesi tuen tarve tulee selvittää varhaiskasvatussuunnitelman laatimisen yhteydessä. Työhön voi sinun ja varhaiskasvatuksen henkilöstön lisäksi osallistua esimerkiksi psykologi, puheterapeutti tai toimintaterapeutti.

Mikäli lapsella on tuen tarvetta, kerrottehan siitä jo varhaiskasvatuspaikkaa tai esiopetuspaikkaa hakiessanne. Lapsen tarvitsemaan tukeen liittyvissä asioissa voit lisäksi olla suoraan yhteydessä varhaiserityiskasvatukseen.

Tausta ja lainsäädäntö

Jos lapsesi tarvitsee tukea fyysisen syyn tai tietoihin, taitoihin, tunne-elämään tai sosiaaliseen kehitykseen liittyvän syyn takia, kunta pyrkii joko toteuttamaan tuen nykyisessä varhaiskasvatuspaikassa tai löytämään lapsellesi paremmin sopivan paikan.

Lapsesi tukeminen voi olla erilaisia toiminnallisia ratkaisuja, eriytettyä pienryhmätoimintaa tai osa muuta päiväkoti- ja varhaiskasvatustoimintaa. Apuna voi olla varhaiskasvatuksen erityisopettaja. Lastasi tuetaan monialaisena yhteistyönä terveydenhoitajien, psykologien, sosiaalityöntekijöiden, musiikkiterapeuttien, toimintaterapeuttien, puheterapeuttien, perheneuvolan, lastenpsykiatrian ja koulun kanssa.

Palvelun toteuttaa

Rovaniemen kaupunki

Palvelusta vastaa

Rovaniemen kaupunki
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 28.7.2023