suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Jämsän kaupunki

Varhaiserityiskasvatus

  • Palvelu
  • Jämsä
  • Julkinen palvelu

Varhaiskasvatuksen tehtävänä on tukea lapsen tasapainoista kasvua, kehitystä ja oppimista. Lapsi voi tarvita tukea kehityksensä eri osa-alueilla erilaisista syistä johtuen. Varhaiserityiskasvatus on osa varhaiskasvatusta ja sen tavoitteena on varhainen tuen tarpeen tunnistaminen ja ennaltaehkäisevä tuki. Lapsen tuen tarve arvioidaan yhteistyössä vanhempien ja varhaiskasvatuksen henkilöstön kanssa. Yksilöllisen tuen tarpeen arviointia, suunnittelua ja toteuttamista tehdään tarvittaessa monialaisessa yhteistyössä. Tukitoimet toteutuvat lapsen arjessa osana varhaiskasvatuksen muuta toimintaa. Varhaiskasvatusympäristöä ja pedagogisia toimintatapoja pyritään mukauttamaan joustavasti vastaamaan lasten tuen tarpeita.

Jämsässä erityistä tukea tarvitsevat lapset ovat tavallisissa lapsiryhmissä tai kielen kehitystä kokonaisvaltaisesti tukevissa ryhmissä, joita on Hallin, Palomäen ja Koivulinnan päiväkodeissa.

Toimi näin

Varhaiskasvatuksen erityisopettaja toimii oman vastuualueensa varhaiserityiskasvatuksen asiantuntijana. Hän osallistuu lapsen tuen tarpeen arviointiin, tuen suunnitteluun, toteuttamiseen ja seurantaan lapsiryhmissä. Varhaiskasvatuksen erityisopettaja konsultoi ja ohjaa varhaiskasvatuksen henkilökuntaa sekä osallistuu oman vastuualueensa varhaiskasvatuksen kehittämiseen kasvun ja oppimisen näkökulmasta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJämsän kaupunki
Palvelusta vastaaJämsän kaupunki
Alue Jämsä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Jämsän kaupunki
Päivitetty: 31.1.2020