suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kiteen kaupunki

Vapautus vesi- ja viemäriverkostoon liittymisestä

  • Palvelu
  • Kitee
  • Julkinen palvelu

Vapautusta vesi- ja viemäriverkostoon liittymisesta haetaan ympäristönsuojeluviranomaiselta, joka tekee asiasta päätöksen. Ennen päätöstä kuullaan vesihuoltolaitosta esim. kuntaa sekä ympäristöterveydenhuoltoviranomaista. Vapautus voidaan myöntää joko toistaiseksi tai määräajaksi. Lisätietoja löytyy Kiteen kaupungin kotisivuilta.

Toimi näin

Vapautusta vesi- ja viemäriverkkoon liittämisestä haetaan lomakkeella, joka löytyy Kiteen kaupungin verkkosivuilta. Täytetty vapautushakemus liitteineen tulee toimittaa postitse Kiteen ympäristölautakunnalle osoitteeseen Kiteentie 25 82500 Kitee. Hakemuksen voi tehdä myös miunpalvelut.fi-verkkoasioinnin kautta.

Tausta ja lainsäädäntö

Kiinteistöjen tulee pääsääntöisesti liittyä kunnan tai kuntayhtymän vesihuoltolaitoksen vesi- ja viemäriverkkoihin. Velvoite koskee erityisesti asemakaava-alueen kiinteistöjä. Kunnan ympäristöviranomainen voi hakemuksesta myöntää rakennettavalle kiinteistölle vapautuksen liittymisestä vesi- tai viemäriverkkoon.

Vapautuksen voi saada, jos liittyminen verkostoon muodostuisi kohtuuttoman kalliiksi tai vaikeaksi, jos palveluiden tarve on erittäin vähäinen tai vapautukseen on muuten erityinen syy. Vapauttaminen ei saa vaarantaa alueen asianmukaista vesihuoltoa. Kiinteistöllä pitää olla myös käytettävissään riittävästi asianmukaista talousvettä.

Vapautuksen saajan on huolehdittava kiinteistön jätevesien johtamisesta pois ja käsittelemisestä ympäristönsuojelulain vaatimusten mukaisesti. Yleensä kiinteistöllä pitää olla oma saostus- tai umpisäiliö tai muu ratkaisu, joka täyttää lain vaatimukset.

Palvelun toteuttaa

Kiteen kaupunki

Palvelusta vastaa

Kiteen kaupunki
Tekstistä vastaa: Kiteen kaupunki
Päivitetty: 29.5.2020