suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hattulan kunta

Vapautus vesi- ja viemäriverkostoon liittymisestä

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Vesihuoltolaitoksen toiminta-alueelle sijoittuvan kiinteistön tulee pääsääntöisesti liittyä vesijohto- ja viemäriverkostoon. Velvoite koskee erityisesti asemakaava-alueen kiinteistöjä. Kunnan ympäristöviranomainen voi kuitenkin hakemuksesta myöntää vapautuksen liittymisestä vesi- tai viemäriverkkoon. Vapautus voidaan myöntää, jos liittyminen verkostoon muodostuisi kohtuuttoman kalliiksi tai vaikeaksi, jos palveluiden tarve on erittäin vähäinen tai vapautukseen on muuten erityinen syy. Vapauttaminen ei saa vaarantaa alueen asianmukaista vesihuoltoa. Kiinteistöllä pitää olla myös käytettävissään riittävästi hyvälaatuista talousvettä. Vapautuksen saajan on huolehdittava, että kiinteistön jätevedet johdetaan pois ja käsitellään ympäristönsuojelulain vaatimusten mukaisesti. Yleensä kiinteistöllä pitää olla oma saostus- tai umpisäiliö tai muu ratkaisu, joka täyttää lain vaatimukset.

Toimi näin

Hattulan kunnan ympäristösuojelutehtävät hoitaa Hämeenlinnan kaupungin organisaatiossa toimiva ympäristö- ja rakennuslautakunta. Hämeenlinnan kaupungin viranomaispalvelujen ympäristötarkastaja on tavattavissa Hattulan kunnanvirastolla torstaisin klo 9-11.

Lisätietoja antavat Hämeenlinnan kaupungin viranomaispalveluista terveystarkastaja sekä ympäristötarkastaja

Tausta ja lainsäädäntö

Kiinteistöjen tulee pääsääntöisesti liittyä kunnan tai kuntayhtymän vesihuoltolaitoksen vesi- ja viemäriverkkoihin. Velvoite koskee erityisesti asemakaava-alueen kiinteistöjä. Kunnan ympäristöviranomainen voi hakemuksesta myöntää rakennettavalle kiinteistölle vapautuksen liittymisestä vesi- tai viemäriverkkoon.

Vapautuksen voi saada, jos liittyminen verkostoon muodostuisi kohtuuttoman kalliiksi tai vaikeaksi, jos palveluiden tarve on erittäin vähäinen tai vapautukseen on muuten erityinen syy. Vapauttaminen ei saa vaarantaa alueen asianmukaista vesihuoltoa. Kiinteistöllä pitää olla myös käytettävissään riittävästi asianmukaista talousvettä.

Vapautuksen saajan on huolehdittava kiinteistön jätevesien johtamisesta pois ja käsittelemisestä ympäristönsuojelulain vaatimusten mukaisesti. Yleensä kiinteistöllä pitää olla oma saostus- tai umpisäiliö tai muu ratkaisu, joka täyttää lain vaatimukset.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHämeenlinnan kaupunki
Muut vastuuorganisaatiotHämeenlinnan kaupunki
Palvelusta vastaaHattulan kunta
Alue Hattula, Hämeenlinna
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hattulan kunta
Päivitetty: 9.12.2021