suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siviilipalveluskeskus

Vapautus täydennyspalveluksesta

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Voit hakea vapautusta määrätyltä täydennyspalvelusjaksolta perheolojen, taloudellisten olojen, ammatin tai elinkeinon vuoksi. Voit myös hakea vapautusta opintojen aloittamisen vuoksi tai jos niiden eteneminen vaikeutuisi tuntuvasti ilman vapautusta. Vapautusta voi hakea jos täydennyspalvelus haittaisi vakavasti työnantajasi toimintaa tai muun henkilökohtaisen syyn vuoksi. Voit hakea kokonaan vapautusta täydennyspalveluksesta terveydellisillä syillä, mikäli et ole palveluskelpoinen.

Toimi näin

Jos haet vapautusta muilla kuin terveydellisillä syillä, käytä lomaketta Vapautushakemus täydennyspalveluksesta (henkilökohtaiset syyt). Liitä hakemukseen lomakkeessa mainitut selvitykset. Hakemuksen käsittely kestää noin viikon.

Jos haet vapautusta terveydellisillä syillä, käytä lomaketta Vapautushakemus täydennyspalveluksesta (terveydelliset syyt). Liitä hakemukseen B-lääkärinlausunto. Hakemuksen käsittely kestää noin kaksi viikkoa.

Kenelle ja millä ehdoin

Vapautus muilla kuin terveydellisillä syillä koskee vain päätöksessä yksilöityä täydennyspalvelusaikaa. Vapautuksen päätyttyä teet uuden erätoiveen Omasivarin kautta.

Vapautus terveydellisillä syillä koskee rauhanaikaista palvelua.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiviilipalveluskeskus
Palvelusta vastaaSiviilipalveluskeskus
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletruotsi, suomi
Tekstistä vastaa: Siviilipalveluskeskus
Päivitetty: 7.7.2022