suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Haminan kaupunki

Vapaat tontit

  • Palvelu
  • Hamina
  • Julkinen palvelu

Haminan kaupunki tarjoaa eri puolilla kaupunkia vuokrattavia ja myytäviä asuntotontteja, jotka ovat rakennetun kunnallistekniikan piiriin. Kaikki tontit ovat varattavissa ympärivuotiseen asumiseen omatoimista rakentamista varten jatkuvan haun periaatteella Haminan maankäytössä, kaupungintalolla.

Varaus edellyttää henkilökohtaista käyntiä sekä varaussopimuksen tekemistä ja varausmaksun suorittami ...

Toimi näin

Tarkempia tietoja tonteista, luovutusehdoista ja hakumenettelystä saa kaupungin maankäytöstä.

Tonttien tarkempi sijainti löytyy Karttapalvelusta kohdasta Vapaat tontit. Kartat vapaista tonteista löytyvät alueiden kohdalla olevista linkeistä.

Kenelle ja millä ehdoin

Tontin varaus edellyttää henkilökohtaista käyntiä sekä varaussopimuksen tekemistä ja varausmaksun suorittamista. Lopullisena luovutusmuotona tulee kysymykseen myynti tai vuokraus alueesta riippuen.

Tausta ja lainsäädäntö

Asemakaavasta ja siihen merkittävästä tonttijaosta vastaa kunta. Asemakaavassa rakennuskortteliksi määritelty uusi rakennettava alue voidaan jakaa yhdeksi tai useammaksi tontiksi. Tonttijako osoitetaan asemakaavakartalla, ja sen sitovuudesta määrätään asemakaavassa.

Myös maanomistaja voi hakea kunnalta tonttijaon muutosta. Tonttijako voidaan laatia erillisenä tai asemakaavassa. Jos tonttijaon laatiminen tai muuttaminen on erityisesti maanomistajan hakema, kunnalla on oikeus periä kustannukset maanomistajalta.

Palvelun toteuttaa

Haminan kaupunki

Palvelusta vastaa

Haminan kaupunki
Tekstistä vastaa: Haminan kaupunki
Päivitetty: 8.11.2021