suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lounais-Suomen Avustajakeskus

Vapaaehtoistoiminta

  • Palvelu
  • 43 kuntaa
  • Yksityinen palvelu

Lounais-Suomen Avustajakeskus on kolmannen sektorin toimija, joka koordinoi osaltaan Lounais-Suomessa vapaaehtoistoimintaa.

Asiakkaina toimivat:

Liikunta-, näkö- ja kehitysvammaiset ihmiset sekä muistiasiakkaat, jotka tarvitsevat tukea kodin ulkopuolella tapahtuvaan toimintaan. Suurin tuen tarvitsijaryhmä on ikäihmiset, jotka tarvitsevat tukea liikkumiseen.

  • Yksittäiset käynnit kuten lääkäri-, pankki- ja apteekkikäynnit hoituvat yhdessä turvallisesti. Meillä kaikilla on oikeus ottaa osaa yhteiskuntaan, oli se sitten ystävien tapaaminen, kampaamossa käynti tai messuille osallistuminen. Entä olisiko kiva käydä kauppapalvelun sijaan itse ruokakaupassa – vapaaehtoinen kulkee mukana!
  • Säännölliset käynnit ulkoilun merkeissä. Se voi olla pikkulenkki talon ympäri, pidempi lenkki luonnon helmassa tai yhteinen retki kerran viikossa kahvilaan ja takaisin.

Ryhmässä on mukava toimia:

Avustajakeskuksella on pitkä historia kuntien ja järjestöjen soveltavan liikunnan taustatukena. Siellä vapaaehtoiset toimivat yleisavustajina, tukien koko ryhmää. Ryhmässä he auttavat osallistujia kulkemaan liukkaalla kaakelilla uimahallissa, saamaan kengät jalkaan tai vaikka toistaen liikuntaohjeita taaempana oleville.

Vapaaehtoiset ovat myös mukana tekemässä tapahtumista saavutettavia! Esim. Ruisrock, Tall Ship Races, kuntalaisille suunnatut messut ja tapahtumat, yhdistyksen kokoukset tai kesäpäivät jne.

Miten löytää itselleen vapaaehtoinen?

Soita meille 3 arkipäivää ennen tuen tarvetta tai jätä sähköinen ilmoittautumislomake 5 pv ennen tuen tarvetta.

Voinko ilmoittaa tarpeen asiakkaan puolesta?

Kyllä! Asiakkaan yhteistyökumppanina toimii monesti omainen tai muu läheinen, hoitorinkiin kuuluva hoitaja, ohjaaja, fysio-/toimintaterapeutti tai palvelusuunnittelija. He tietävät asiakkaan tarpeen ja kertovat toiminnan mahdollisuuksista suoraan asiakkaalle. He voivat asiakkaan luvalla olla myös suoraan yhteydessä Avustajakeskukseen ja tehdä vapaaehtoispyynnön asiakkaan puolesta.

Toimi näin

Vapaaehtoisen tarvitsija ottaa yhteyttä ma-to klo 9-12 palvelunumeroon ja kertoo tarpeestaan. Pyynnön voi tehdä myös kotisivujen kautta sähköisesti

Kenelle ja millä ehdoin

Asiakkaana voi toimia liikunta-, näkö- tai kehitysvammainen tai muistiasiakas.

Vapaaehtoistoiminnassa emme auta kodin- tai sairaanhoidollisiin tarpeisiin kuuluvissa tehtävissä.

Palvelu on maksullinen.

Palvelu itsessään ei maksa käyttäjälle mitään. Asiakas korvaa vapaaehtoisen kiinteästi sovitut (7€/käynti) matka/puhelinkulut. Tämän lisäksi asiakas maksaa vapaaehtoisen kulut asiakkaan toivoman toiminnan aikana, jos mennään tapahtumiin yms.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLounais-Suomen Lihastautiyhdistys ry
Palvelusta vastaaLounais-Suomen Lihastautiyhdistys ry
Alue Aura, Eura, Eurajoki, Harjavalta, Huittinen, Jämijärvi, Kaarina, Kankaanpää, Karvia, Kemiönsaari, Kokemäki, Koski Tl, Kustavi, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Merikarvia, Mynämäki, Naantali, Nakkila, Nousiainen, Oripää, Paimio, Parainen, Pomarkku, Pori, Pöytyä, Pyhäranta, Raisio, Rauma, Rusko, Säkylä, Salo, Sauvo, Siikainen, Somero, Taivassalo, Turku, Ulvila, Uusikaupunki, Vehmaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lounais-Suomen Avustajakeskus
Päivitetty: 2.3.2022