suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sallan kunta

Vapaa sivistystyö (Kansalaisopisto)

  • Palvelu
  • Salla
  • Julkinen palvelu

Sallan kansalaisopisto tarjoaa monipuolisia koulutuspalveluja ja luo edellytyksiä elinikäiseen oppimiseen ja itsensä kehittämiseen. Se tunnetaan aktiivisena, osaavana, tarvittaessa etäteknologiaa hyödyntävänä ja luotettavana koulutuksen järjestäjänä.

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Kursseille ilmoittautumisvaihtoehdot ovat verkkopalvelun kautta, puhelimitse tai sähköpostilla.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Kaikille kursseille on ennakkoilmoittautuminen, ellei kurssin tiedoissa ole toisin mainittu. Kurssitiedot löydät Hellewistä.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Palvelun toteuttaa

Sallan kunta

Palvelusta vastaa

Sallan kunta
Tekstistä vastaa: Sallan kunta
Päivitetty: 9.12.2022