suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Vamman vuoksi aiheutunut ylimääräinen vaatekustannus

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Helsingin kaupunki
Alue: Helsinki
Palvelun kielet: suomi, ruotsi

Taloudellinen tukitoimi on tarkoitettu henkilölle, jonka vamma tai sairaus edellyttää vaatteiden teettämistä, isoja muutostöitä tai aiheuttaa vaatteiden huomattavasti normaalia suurempaa kulumista.

Tavoitteena on, että vammainen henkilö voi hankkia itselleen sopivan vaatetuksen samoin kustannuksin kuin muut kuntalaiset.

Palvelua haetaan oman asuinalueen vammaisten sosiaalityön toimipisteestä, vammaispalvelun sosiaalityöntekijältä Vammaispalveluhakemus -lomakkeella. Ruotsinkieliset asiakkaat hakevat palvelua vammaisten sosiaalityön itäisestä toimipisteestä, missä heitä palvellaan ruotsiksi.

Kyseessä on harkinnanvarainen taloudellinen tukitoimi varattujen määrärahojen puitteissa. Kuluista voi saada enintään puolet.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelutarve arvioidaan lääkärintodistuksen perusteella. Sosiaalityöntekijä tekee yhdessä asiakkaan kanssa kohtuullisuusarvion, joka suhteutetaan vaatteiden keskivertokulutukseen.

Asiakas toimittaa itse kustannusarvion tarvittavan taloudellisen tuen arvioimiseksi tai tositteet syntyneistä tosiasiallisista kustannuksista.

Palvelu on tarkoitettu helsinkiläisille.


Palvelun toteuttaa: 
Helsingin kaupunki