suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kymenlaakson hyvinvointialue

Vammaisten ympärivuorokautinen palveluasuminen

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Ympärivuorokautinen palveluasuminen on vaihtoehto sinulle silloin, jos toimintakykysi on heikentynyt vamman tai kehitysvamman vuoksi. Asuminen kotona ei ole sinulle enää sinulle mahdollista kotiin annettavien palvelujen, teknologian tai kevyemmin tuettujen palvelujen turvin. Ympärivuorokautista palveluasumista järjestetään sinulle tarpeesi mukaisesti joko pitkäaikaisesti tai lyhytaikaisesti, jollo ...

Toimi näin

Ota yhteyttä Sosiaalihuollon asiakasneuvontaan saadaksesi lisätietoa ja ohjeet palveluun hakeutumiseksi.

Asiakasneuvonnan puhelinpalveluissa on valikko. Kun soitat sosiaalihuollon asiakasneuvontaan, valitse numero 3 ja voit kysyä tarkempia ohjeita.

Voit myös täyttää joko paperisen tai sähköisen vammaispalveluhakemuksen. Hakemukset löydät Kymenlaakson hyvinvointialueen verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Ympärivuorokautinen palveluasuminen on vaihtoehto sinulle silloin, jos toimintakykysi on heikentynyt vamman tai kehitysvamman vuoksi. Asuminen kotona ei ole enää mahdollista kotiin annettavien palvelujen, teknologian tai kevyemmin tuettujen palvelujen turvin.

Sinulle myönnetään asumispalvelu palvelutarpeesi arvioon perustuen. Saat ohjeita ja neuvoja Sosiaalihuollon asiakasohjauksesta.

Tausta ja lainsäädäntö

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista 380/1987

Laki kehitysvammaisten erityishuollosta 519/1977

Palvelun toteuttaa

Kymenlaakson hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Kymenlaakson hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Kymenlaakson hyvinvointialue
Päivitetty: 16.11.2023