suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan hyvinvointialue

Vammaisten lyhytaikainen palveluasuminen

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Vammaisille lapsille, nuorille ja aikuisille voidaan järjestää yksilöllisen tarpeen mukaan lyhytaikaista palveluasumista. Lyhytaikaisen palveluasumisen tavoitteina voi olla muun muassa vanhempien jaksamisen tukeminen ja nuoren itsenäistymisen tukeminen.

Lyhytaikainen palveluasuminen järjestetään ostopalveluna tai hyvinvointialueen järjestämänä palveluna. Hoito voi olla joko perhehoitoa tai asumis ...

Toimi näin

Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa vammaispalveluihin liittyen, ota ensisijaisesti yhteyttä Pirkanmaan Kotitoriin puhelimitse, sähköpostitse tai chat-palvelussa. Pirkanmaan Kotitori on yleinen ohjaus- ja neuvontapiste ikääntyneille, vammaisille henkilöille sekä mielenterveys- ja päihdeasioissa tukea tarvitseville ja heidän läheisilleen.

Jos olet jo palveluiden piirissä, voit olla yhteydessä sähköpostitse oman alueesi vammaispalveluihin. Sähköpostiosoitteen löydät kohdasta puhelinasiointikanavat.

Vammaispalveluiden ammattihenkilö selvittää yhdessä sinun ja läheistesi kanssa tilannettasi ja tuen tarvetta, sekä neuvoo ja ohjaa sinut oikean palvelun piiriin. Neuvonta on sinulle maksutonta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu sinulle, jos sinulla on vammasta johtuva tarve lyhytaikaiseen palveluasumiseen ja muilla palveluilla ei saada järjestettyä sinulle riittävää tukea.

Tausta ja lainsäädäntö

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Palvelun toteuttaa

Pirkanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pirkanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 6.6.2023