suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan hyvinvointialue

Vammaisten ensivaiheen ohjaus ja neuvonta

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Palveluohjaaja selvittää kanssasi elämäntilanteesi ja palveluntarpeesi, joka vaikuttaa palvelujen sisältöön ja järjestämiseen. Vammaisena henkilönä olet lain mukaan oikeutettu palveluohjaukseen.

Voit saada neuvontaa ja ohjausta palvelujen tarjonnasta, palveluihin hakeutumisesta ja siitä, mitä niiden käyttö edellyttää. Saat neuvontaa taloudellisten tukien hakemiseen ja yhteensovittamiseen. Palvel ...

Toimi näin

Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa vammaispalveluihin liittyen, ota ensisijaisesti yhteyttä Pirkanmaan Kotitoriin puhelimitse, sähköpostitse tai chat-palvelussa. Pirkanmaan Kotitori on yleinen ohjaus- ja neuvontapiste ikääntyneille, vammaisille henkilöille sekä mielenterveys- ja päihdeasioissa tukea tarvitseville ja heidän läheisilleen.

Vammaispalveluiden ammattihenkilö selvittää yhdessä sinun ja läheistesi kanssa tilannettasi ja tuen tarvetta, sekä neuvoo ja ohjaa sinut oikean palvelun piiriin. Neuvonta on sinulle maksutonta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palveluun voivat hakeutua vammaiset henkilöt ja heidän läheisensä.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammaiset henkilöt ja heidän läheisensä saavat ohjausta ja neuvontaa terveys- ja sosiaalipalveluihin, asumiseen, opiskeluun, työhön ja talouteen liittyvissä asioissa.

Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He neuvovat tarvittaessa erilaisten taloudellisten tukien hakemisessa ja yhteensovittamisessa. Neuvojat opastavat kaikkien palveluja tuottavien tahojen pariin.

Neuvontaa saa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Palvelun toteuttaa

Pirkanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pirkanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 21.3.2023