suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Vammaispalveluiden tuettu asuminen

  • Palvelu
  • Helsinki
  • Julkinen palvelu

Tuettu asuminen on hyvä vaihtoehto silloin, kun olet melko itsenäinen päivittäisissä toiminnoissasi mutta tarvitset tukea ja ohjausta itsenäisessä asumisessa tai siirtymisessä itsenäiseen asumiseen.

Avun määrä ja luonne riippuu yksilöllisistä tarpeistasi. Se voi sisältää ohjaajan vierailuja, joiden tarkoitus on helpottaa asumisen arkeasi ja asioidesi hoitoa. Tukea voidaan tarjota myös puhelimi ...

Toimi näin

Kenelle ja millä ehdoin

Tukiasuntoa hakevan tulee olla helsinkiläinen, täysi-ikäinen ja tuen tarpeessa oleva kehitysvammainen henkilö tai pariskunta, joista ainakin toisella on kehitysvamma.

Tausta ja lainsäädäntö

Tuettua asumista järjestetään henkilöille, jotka tarvitsevat tukea itsenäisessä asumisessa tai itsenäiseen asumiseen siirtymisessä. Tuetulla asumisella tarkoitetaan asumisen tukemista sosiaaliohjauksella ja tarvittaessa muilla sosiaalipalveluilla.

Sitä voidaan tarjota myös esimerkiksi mielenterveyskuntoutujille ja päihdeongelmaisille henkilöille, jotka tarvitsevat tukea arkitoiminnoissaan ja elämänhallinnassaan.

Tuettua asumista voidaan järjestää asukkaan omassa kodissa tai kunnan vuokra-asunnoissa, mutta palvelua voidaan tarjota myös muunlaisiin asuntoihin. Tukiasuntoja tarjoavat julkiset ja yksityiset palveluntarjoajat.

Palvelun toteuttaa

Helsingin kaupunki

Palvelusta vastaa

Helsingin kaupunki, Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Tekstistä vastaa: Helsingin kaupunki, Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Päivitetty: 29.2.2024