suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Satakunnan Omaishoitajat ry

Valmennusta alkaville omaishoitajille

  • Palvelu
  • 16 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Satakunnan Omaishoitajat yhdistys toteuttaa vuosittain alkaville omaishoitajille Ovet-valmennusta® Satakunnan alueella. Valmennus on tarkoitettu erityisesti sellaisille omaisille, joiden perheissä omaishoitotilanne on uusi. Etusijalle asetetaan henkilöt, joille ei ole myönnetty kunnan omaishoidontukea. Valmennus on osallistujille maksuton.

Ovet-valmennus® tukee omaishoitajuutta ja helpottaa etenemistä omaishoidon polulla. Ovet-valmennuksiin ovat tervetulleita kaikki, jotka auttavat apua tarvitsevaa läheistään ja asuinpaikasta riippumatta. Valmennuksissa on mukana eri asiantuntijoita mm. omaishoidon palveluohjaaja, muistineuvoja, fysioterapeutti ja Kela.

Omaishoitosopimuksen tehneiden omaishoitajien osalta valmennus on kunnan järjestämisvastuulla. Omaishoitajaliiton paikallisyhdistysten järjestämä Ovet-valmennus® täydentää kuntien lakisääteistä valmennusta. Omaishoitosopimuksen tehneet omaishoitajat ovat tervetulleita Ovet-valmennukseen sen jälkeen, kun ovat saaneet kunnalta valmennuksen tai sopineet kunnan kanssa sen toteutumisesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSatakunnan Omaishoitajat ry
Palvelusta vastaaSatakunnan Omaishoitajat ry
Alue Eura, Eurajoki, Harjavalta, Huittinen, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori, Rauma, Siikainen, Säkylä, Ulvila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Satakunnan Omaishoitajat ry
Päivitetty: 16.2.2022