suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Utajärven kunta

Väestönsuojelu

  • Palvelu
  • Utajärvi
  • Julkinen palvelu

Utajärven kunnalla on varautumisen johtoryhmä, joka on muodostettu eri toimialojen johtajista ja asiantuntijoista. Viranomaiset suunnittelevat toimintansa erilaisten häiriötilanteiden ja poikkeusolojen varalta ja varautuvat ihmisten ja omaisuuden suojelemiseen.

Toimi näin

Utajärven Kunnan valmiussuunnitelman yleisessä osassa on kerrottu väestönsuojelun järjestämisestä Utajärven kunnassa. Tutustu valmiussuunnitelmaan, ja ole yhteydessä kuntaan (vaihde) jos palvelusta on kysyttävää.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Ihmisiä ja omaisuutta suojataan poikkeusoloissa väestönsuojelun keinoin. Suojelua on myös poikkeustilanteisiin varautuminen. Väestönsuojelun tunnus on sininen tasasivuinen kolmio oranssilla pohjalla.

Väestönsuoja suojaa aseilta, rakennusten sortumilta, ionisoivalta säteilyltä ja myrkyllisiltä aineilta. Tilan tulee olla riittävän lämmin, ja siellä pitää olla riittävän hyvä hengitysilma ja hygieniavarustus.

Väestönsuojelusta vastaavat kuntien pelastus-, terveys- ja muut tarvittavat viranomaiset. Eri viranomaisten tehtävänä on laatia toimialaansa koskevat valmiussuunnitelmat. Väestönsuojien rakentamisvelvoite on kirjattu pelastuslakiin, jonka mukaan väestönsuoja on rakennettava yli 1200 neliön asuin- ja työpaikkarakennuksiin sekä vähintään 1500 neliön kokoisiin teollisuus- ja varastorakennuksiin.

Perustiedot

Palvelusta vastaaUtajärven kunta
Palvelun toteuttaaUtajärven kunta
Alue Utajärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Utajärven kunta
Päivitetty: 7.4.2019