suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tervon kunta

Väestönsuojelu

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Väestönsuojelun tarkoituksena on ihmisten ja omaisuuden suojaaminen poikkeusoloissa. Suojelua on myös poikkeustilanteisiin varautuminen. Väestönsuojelusta on säädetty pelastuslaissa.

Väestönsuojelusta vastaavat kunnassa pelastus-, terveys- ja muut tarvittavat viranomaiset. Kunnan tehtävänä on laatia eri toimialojen valmiussuunnitelmat ja rakentaa väestönsuojia. Väestönsuojelun tunnus on sininen tasasivuinen kolmio oranssilla pohjalla.

Väestönsuoja suojaa aseilta, rakennusten sortumilta, ionisoivalta säteilyltä ja myrkyllisiltä aineilta. Tilan tulee olla riittävän lämmin, ja siellä pitää olla riittävän hyvä hengitysilma ja hygieniavarustus.

Toimi näin

Epäillessänne talousveden aiheuttamaa epidemiaa, ottakaa yhteyttä veden toimittajaan, ympäristö-terveydenhuoltoon ja/tai kuntanne perusterveydenhuollon (terveysaseman) päivystykseen.

Virka-ajan ulkopuolella toimii kunnan teknisten palveluiden ja perusterveydenhuollon lisäksi mm. eläinlääkäripäivystys.

Yhteyttä voitte ottaa myös kuntanne perusterveydenhuollon (terveysasema) päivystykseen.

Kiireellisessä tilanteessa yhteyttä kannattaa ottaa yleiseen hälytysnumeroon 112.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Ihmisiä ja omaisuutta suojataan poikkeusoloissa väestönsuojelun keinoin. Suojelua on myös poikkeustilanteisiin varautuminen. Väestönsuojelun tunnus on sininen tasasivuinen kolmio oranssilla pohjalla.

Väestönsuoja suojaa aseilta, rakennusten sortumilta, ionisoivalta säteilyltä ja myrkyllisiltä aineilta. Tilan tulee olla riittävän lämmin, ja siellä pitää olla riittävän hyvä hengitysilma ja hygieniavarustus.

Väestönsuojelusta vastaavat kuntien pelastus-, terveys- ja muut tarvittavat viranomaiset. Eri viranomaisten tehtävänä on laatia toimialaansa koskevat valmiussuunnitelmat. Väestönsuojien rakentamisvelvoite on kirjattu pelastuslakiin, jonka mukaan väestönsuoja on rakennettava yli 1200 neliön asuin- ja työpaikkarakennuksiin sekä vähintään 1500 neliön kokoisiin teollisuus- ja varastorakennuksiin.

Perustiedot

Palvelusta vastaaTervon kunta
Palvelun toteuttaaTervon kunta
Alue Keitele, Pielavesi, Rautalampi, Suonenjoki, Tervo, Vesanto
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tervon kunta
Päivitetty: 24.10.2019