suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hattulan kunta

Väestönsuojelu

  • Palvelu
  • Hattula
  • Julkinen palvelu

Hattulan kunnan palvelujen järjestämiseen poikkeusoloissa varaudutaan sekä koko kunnan että eri toimialojen omilla valmiussuunnitelmilla ja kriisiviestintäsuunnitelmalla. Jokaisella kiinteistöllä, kuten kouluilla, päiväkodeilla ja palvelulaitoksilla on myös omat pelastussuunnitelmansa.

Häiriötilanteita koskevan kuntaviestinnän ensisijainen viestintäkanava on kunnan verkkosivujen etusivu ja lisäksi kunta tiedottaa myös sosiaalisen median eri kanavien kautta. Mikäli internet-yhteydet eivät ole käytössä (esimerkiksi laajan pitkäkestoisen sähkökatkon vuoksi) kunta tiedottaa ilmoituksilla seuraavissa paikoissa: kunnanviraston pääsisäänkäynti Pappilanniemessä sekä Juteinitalon (kirjaston) ikkunat Parolassa. Tarvittaessa kunnanvirastolla ja Juteinitalolla pidetään myös tiedotustilaisuuksia erikseen ilmoitettuina aikoina.

Veden- ja sähkönjakelun ongelmatilanteista on häiriökartat ja tiedotteita niiden jakeluyhtiöiden yhtiöiden verkkosivuilla.

Häiriötilanteissa kunnan tärkeä kumppani on Kanta-Hämeen Pelastuslaitos, jonka eräs tehtävä on edistää yleistä turvallisuustietoutta ja turvallisia toimintatapoja maakunnan alueella. Lisätietoa väestönsuojelusta ja ohjeita esimerkiksi omatoimiseen varautumiseen on pelastuslaitoksen verkkosivuilla.

Toimi näin

Erilaisissa kriisi- ja häiriötilanteissa seuraa viranomaisten viestintää radiosta ja / tai internetin eri palveluiden kautta ja noudata niistä saamiasi ohjeita. Varaudu mahdollisuuksien mukaan myös itse etukäteen erilaisiin häiriötilanteisiin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKanta-Hämeen pelastuslaitos, Hattulan kunta
Muut vastuuorganisaatiotKanta-Hämeen pelastuslaitos
Palvelusta vastaaHattulan kunta
Alue Hattula
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hattulan kunta
Päivitetty: 13.1.2020