suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Energiavirasto

Uusiutuvien polttoaineiden jakeluvelvoiteilmoituksen toimittaminen

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Liikennepolttoaineiden jakelijoilla on velvoite toimittaa kulutukseen kestäviä uusiutuvia polttoaineita. Jakeluvelvoitteen tarkoituksena on edistää kestävien uusiutuvien polttoaineiden käyttöä moottoribensiinin, dieselöljyn ja maakaasun korvaamiseksi liikenteessä.

Jakelijan on vuosittain ilmoitettava Energiavirastolle edellisen kalenterivuoden aikana kulutukseen toimittamiensa polttoaineiden tietoja. Ilmoituslomakkeilla on mahdollista raportoida samalla kestävyyslain mukaisesti toiminnanharjoittajan kaikkien biopolttoaine- ja bioneste-erien kestävyys, liikennepolttoaineiden päästöjen vähentämistä koskeva lain mukaiset kalenterivuosittain kulutukseen luovutetut polttoaineiden tiedot ja biopolttoöljyn jakeluvelvoitelain mukaiset tiedot.

Toimi näin

1. Täytä tarvittavat tiedot tietotaulukkoon (excel-tiedosto). Tietotaulukkoa ei saa lukita tai suojata salasanalla, vaan pyydetyt tiedot on oltava kopioitavissa taulukosta.

2. Täytä lisäksi lomake ”Uusiutuvien polttoaineiden jakeluvelvoiteilmoituslomake”.

3. Toimita lomake pdf-muodossa ja tietotaulukko (excel-tiedosto) sähköpostitse Energiaviraston kirjaamoon.

Kysymykset voit lähettää osoitteeseen kestavyyskriteerit@energiavirasto.fi

Kenelle ja millä ehdoin

Ilmoitusvelvollisuus koskee:

  • Nestemäisten polttoaineiden jakelijaa, jonka kalenterivuoden aikana kulutukseen toimittamien moottoribensiinin, dieselöljyn, biopolttoaineiden ja muuta kuin biologista alkuperää olevien uusiutuvien nestemäisten liikenteen polttoaineiden määrä on yli miljoona litraa.
  • Kaasumaisten polttoaineiden jakelijaa, jonka kalenterivuoden aikana kulutukseen toimittamien maakaasun, biokaasun ja muuta kuin biologista alkuperää olevien uusiutuvien kaasumaisten liikenteen polttoaineiden määrä on yli 9 gigawattituntia.
  • Vapaaehtoista jakelijaa, joka on saanut Energiavirastolta päätöksen jakeluvelvoitteen alaisuuteen vahvistamisesta (vahvistuspäätös).

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEnergiavirasto
Palvelusta vastaaEnergiavirasto
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Energiavirasto
Päivitetty: 3.2.2022