suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Ulkomailla solmitun avioliiton merkintä väestötietojärjestelmään

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Jos olette solmineet avioliiton ulkomailla, tieto avioliitosta voidaan rekisteröidä Suomen väestötietojärjestelmään. Näin henkilötiedot pysyvät ajan tasalla ja asiointi Suomen viranomaisten kanssa on helpompaa. Jos olet Suomen kansalainen, sinulla on velvollisuus ilmoittaa muuttuneet henkilötiedot Suomen väestötietojärjestelmään.

Avioliiton rekisteröimiseksi teidän tulee toimittaa alkuperäinen u ...

Toimi näin

Toimittakaa avioliittoa koskevat asiakirjat ja kopiot passeistanne Digi- ja väestötietovirastolle. Jos olette tai toinen teistä on Suomen kansalainen, voitte toimittaa asiakirjat myös lähimpään Suomen edustustoon. Asiakirjat voi olla tarpeellista laillistaa tai käännättää. Katsokaa lisää mahdollisesta asiakirjan laillistusvaatimuksesta ja käännättämisestä laillistusohjeesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Digi- ja väestötietovirasto voi tehdä merkinnän väestötietojärjestelmään vain, jos tarvittavat asiakirjat on toimitettu Digi- ja väestötietovirastolle. Digi- ja väestötietovirasto päättää ulkomailla solmitun avioliiton tunnustamisesta Suomessa. Jos ulkomailla solmittu avioliitto on Suomen oikeusjärjestyksen perusteiden vastainen, voi Digi- ja väestötietovirasto kieltäytyä rekisteröimästä ja tunnustamasta avioliittoa. Tarvittaessa Digi- ja väestötietovirasto voi pyytää sinulta lisäselvitystä avioliiton solmimisesta.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

Digi- ja väestötietovirasto

Palvelusta vastaa

Digi- ja väestötietovirasto
Tekstistä vastaa: Digi- ja väestötietovirasto
Päivitetty: 28.10.2020