suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Ulkomailla rekisteröidyn parisuhteen ilmoittaminen väestötietojärjestelmään

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Jos olette rekisteröineet parisuhteenne ulkomailla, tieto rekisteröidystä parisuhteesta voidaan merkitä Suomen väestötietojärjestelmään. Näin henkilötiedot pysyvät ajan tasalla ja asiointi Suomen viranomaisten kanssa on helpompaa. Jos olet Suomen kansalainen, sinulla on velvollisuus ilmoittaa muuttuneet henkilötiedot Suomen väestötietojärjestelmään.

Rekisteröidyn parisuhteen merkitsemiseksi väes ...

Toimi näin

Toimittakaa rekisteröityä parisuhdetta koskevat asiakirjat ja kopiot passeistanne Digi- ja väestötietovirastoon. Jos olette tai toinen teistä on Suomen kansalainen, voitte toimittaa asiakirjat myös lähimpään Suomen edustustoon. Asiakirjat voi olla tarpeellista laillistaa tai käännättää. Katsokaa lisää mahdollisesta asiakirjan laillistusvaatimuksesta ja käännättämisestä laillistusohjeesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Digi- ja väestötietovirasto voi tehdä merkinnän väestötietojärjestelmään vain, jos tarvittavat asiakirjat on toimitettu virastolle. Digi- ja väestötietovirasto päättää ulkomailla solmitun rekisteröidyn parisuhteen tunnustamisesta Suomessa. Jos ulkomailla rekisteröity parisuhde on Suomen oikeusjärjestyksen perusteiden vastainen, voi Digi- ja väestötietovirasto kieltäytyä rekisteröimästä ja tunnustamasta rekisteröityä parisuhdetta. Tarvittaessa Digi- ja väestötietovirasto voi pyytää sinulta isäselvitystä parisuhteesi rekisteröinnistä.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

Digi- ja väestötietovirasto

Palvelusta vastaa

Digi- ja väestötietovirasto
Tekstistä vastaa: Digi- ja väestötietovirasto
Päivitetty: 30.12.2019