suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kemin kaupunki

Ulkoliikuntapalvelut

  • Palvelu
  • Kemi
  • Julkinen palvelu

Kemi tarjoaa monipuolisia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia liikunnan ja ulkoilun parissa sekä kemiläisille että matkailijoille. Kaupungissa on noin 30 km valaistuja kuntoreittejä ja lisäksi saman verran valaisemattomia kuntoreittejä. Kemissä on myös kattava valikoima muita ulkoilumahdollisuuksia kuten urheilukenttiä, lähiliikuntapaikkoja, uimarantoja, frisbeegolfratoja sekä jousiammuntarata.

Talvella Kemin ulkoilutarjonnassa on mm. noin 100 km hiihtolatuja, joista noin 27 km on valaistu. Latujen valaistus kytketään päälle aamuisin kello 6.00 ja sammutetaan iltaisin kello 22.00. Talviset aurinkoladut Kemin edustan merialueella ovat muodostuneet terveysliikuntaa harrastavien ihmisten suosikeiksi. Liikuntareittien läheisyydessä sijaitsee virkistyskäyttöön rakennettuja laavuja, joilla voi pitää hengähdystauon luonnon keskellä. Hiihtoreittien varsilla olevilla laavuilla on myös polttopuuhuolto talvisin.

Kemissä on kymmenen luistelukenttää, joissa yhdestä on kaukalo ja yksi kenttä on jääpallokenttänä. Uimareille on tarjolla myös avantouintimahdollisuus sisäsatamassa. Kemissä on myös merkitty moottorikelkkareitti, joka liittyy naapurikuntien moottorikelkkareitteihin.

Liikuntatoimiston henkilökunta kaupungintalolla palvelee ja neuvoo kaikkiin Kemin liikuntapalveluihin liittyvissä asioissa.

Toimi näin

Urheilukenttien vakio- ja yksittäisvuorot varataan liikuntatoimistosta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Urheilukenttien käyttö osin maksullista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKemin kaupunki
Palvelusta vastaaKemin kaupunki
Alue Kemi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kemin kaupunki
Päivitetty: 10.2.2022