suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kauniaisten kaupunki

Työväen akatemia

  • Palvelu
  • Kauniainen
  • Julkinen palvelu

Työväen Akatemia on vuonna 1924 perustettu yleissivistävää ja yliopiston perusopetusta tarjoava kansanopisto Kauniaisissa. Koko historiansa ajan Työväen Akatemia on pyrkinyt parantamaan opiskelijoiden edellytyksiä edetä jatko-opintoihin. Opetuksen painopiste on ylioppilastutkinnon jälkeisen ensimmäisen opiskeluvuoden opintojen ohjaamisessa ja opiskelu- ja uravalintojen selkiyttämisessä. Kuitenkin Työväen Akatemiassa on säilynyt vahva vapaaehtoisen itsensä kehittämisen ideaali, joka mahdollistaa yksilöllisten opiskeluohjelmien rakentamisen opiskelijan tarpeiden mukaan.

Opetusta järjestetään kaikkiaan yhdeksässä opinto-ohjelmassa. Opetuksen painopiste on perinteisesti ollut yhteiskunnallisissa ja humanistisissa oppiaineissa. Ajan myötä näiden rinnalla ovat vahvistuneet käyttäytymistieteet sekä luovat oppiaineet kuten teatteri ja luova kirjoittaminen.

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKauniaisten kaupunki
Palvelusta vastaaKauniaisten kaupunki
Alue Kauniainen
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Kauniaisten kaupunki
Päivitetty: 27.10.2021