suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Työttömien terveystarkastukset

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Julkinen palvelu

Työtön voi ottaa yhteyttä terveysasemaan varatakseen ajan terveystarkastusta varten. Asiakkaat tulevat myös sosiaalipalvelukeskuksen - ja TE-toimiston ohjaamana varaamaan aikaa hoitajan vastaanotolle. Vastaanottoajan pituus on 1 tunti. Tarkastuksen yhteydessä tehdään mittauksia, kuten painoindeksi ja verenpaine. Tärkeä osa tarkastusta on vastaanotolla käytävä keskustelu, jossa käydään läpi henkilö ...

Toimi näin

Asiakas ottaa yhteyttä terveysasemaan varatakseen ajan hoitajalle. Asiakkaalle toimitetaan esitietolomake, joka tulee ottaa täytettynä mukaan vastaanotolle.

Kenelle ja millä ehdoin

Työttömyys

Tausta ja lainsäädäntö

Työttömän terveystarkastukseen kuuluvat yleensä mittaukset, joilla todetaan muun muassa painoindeksi ja verenpaine, sekä eräät laboratoriokokeet. Tärkeä osa tarkastusta on vastaanotolla käytävä keskustelu, jossa käydään läpi henkilön terveyteen, mielenterveyteen, toimintakykyyn, elintapoihin ja mahdollisiin oireisiin liittyviä asioita. Työttömän terveystarkastuksessa kiinnitetään erityistä huomiota seikkoihin, jotka voivat vaikuttaa elämänhallintaan ja työkykyyn.

Terveystarkastuksen tekijä antaa ohjeita sopivasta ravinnosta, liikunnasta ja omahoidosta. Jos tarkastuksessa ilmenee lisätutkimusten tai hoidon tarvetta, hän ohjaa potilaan eteenpäin. Terveystarkastuksessa voidaan todeta myös kuntoutustarve työkyvyn vahvistamiseksi tai palauttamiseksi.

Jos haluat työttömän terveystarkastukseen, ole yhteydessä sosiaali- ja terveyskeskukseen.

Palvelun toteuttaa

Rovaniemen kaupunki

Palvelusta vastaa

Rovaniemen kaupunki
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 24.2.2023