suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan hyvinvointialue

Työttömien terveystarkastukset

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Jos olet jäänyt työttömäksi tai olet toistuvasti lyhytaikaisissa työsuhteissa, sinulla on mahdollisuus hakeutua maksuttomaan terveystarkastukseen. Sinut voidaan ohjata terveystarkastukseen myös esimerkiksi hyvinvointialueen sosiaalitoimesta tai työttömille palveluja tarjoavalta taholta. Terveystarkastuksen tarkoituksena on edistää terveydentilaasi, hyvinvointiasi sekä työ- ja toimintakykyäsi.

Ter ...

Toimi näin

Ota yhteyttä alueesi sosiaali- ja terveysasemallesi ajanvarausta varten. Jos olet saanut kutsun terveystarkastukseen kirjeenä, täytä kirjeen mukana tulleet lomakkeet ja ota ne mukaasi vastaanotolle. Muussa tapauksessa tule vastaanotolle puoli tuntia ennen varattua aikaa ja täytä esitietolomake ja tee testit aulassa ennen terveystarkastusta.

Käy laboratoriotutkimuksissa noin viikkoa ennen terveystarkastukseen tuloa. Ennen laboratoriotutkimuksia sinun on oltava 12 tuntia ravinnotta.

Kenelle ja millä ehdoin

Terveystarkastus on tarkoitettu työttömille tai lyhytaikaisissa työsuhteissa työskenteleville.

Tausta ja lainsäädäntö

Työttömän terveystarkastukseen kuuluvat yleensä mittaukset, joilla todetaan muun muassa painoindeksi ja verenpaine, sekä eräät laboratoriokokeet. Tärkeä osa tarkastusta on vastaanotolla käytävä keskustelu, jossa käydään läpi henkilön terveyteen, mielenterveyteen, toimintakykyyn, elintapoihin ja mahdollisiin oireisiin liittyviä asioita. Työttömän terveystarkastuksessa kiinnitetään erityistä huomiota seikkoihin, jotka voivat vaikuttaa elämänhallintaan ja työkykyyn.

Terveystarkastuksen tekijä antaa ohjeita sopivasta ravinnosta, liikunnasta ja omahoidosta. Jos tarkastuksessa ilmenee lisätutkimusten tai hoidon tarvetta, hän ohjaa potilaan eteenpäin. Terveystarkastuksessa voidaan todeta myös kuntoutustarve työkyvyn vahvistamiseksi tai palauttamiseksi.

Jos haluat työttömän terveystarkastukseen, ole yhteydessä sosiaali- ja terveyskeskukseen.

Palvelun toteuttaa

Pirkanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pirkanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 6.11.2023