suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Närpiön kaupunki

Työttömien terveystarkastukset

  • Palvelu
  • Närpiö
  • Julkinen palvelu

Työttömillä on oikeus terveystarkastukseen. TE-toimisto pitää huolta, että työtön kutsutaan terveystarkastukseen laatimalla asiakkaalle lähetteen terveystarkastuksen tekijälle. Kutsu terveystarkastukseen lähetetään kotiin kirjeitse. Terveystarkastuksen tekee yleensä hoitaja, joka tarvittaessa ohjaa jatkohoitoon tai muiden palveluiden pariin.

Terveystarkastukseen sisältyy yleensä erilaisia mittauk ...

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Työttömän terveystarkastukseen kuuluvat yleensä mittaukset, joilla todetaan muun muassa painoindeksi ja verenpaine, sekä eräät laboratoriokokeet. Tärkeä osa tarkastusta on vastaanotolla käytävä keskustelu, jossa käydään läpi henkilön terveyteen, mielenterveyteen, toimintakykyyn, elintapoihin ja mahdollisiin oireisiin liittyviä asioita. Työttömän terveystarkastuksessa kiinnitetään erityistä huomiota seikkoihin, jotka voivat vaikuttaa elämänhallintaan ja työkykyyn.

Terveystarkastuksen tekijä antaa ohjeita sopivasta ravinnosta, liikunnasta ja omahoidosta. Jos tarkastuksessa ilmenee lisätutkimusten tai hoidon tarvetta, hän ohjaa potilaan eteenpäin. Terveystarkastuksessa voidaan todeta myös kuntoutustarve työkyvyn vahvistamiseksi tai palauttamiseksi.

Jos haluat työttömän terveystarkastukseen, ole yhteydessä sosiaali- ja terveyskeskukseen.

Palvelun toteuttaa

Närpiön kaupunki

Palvelusta vastaa

Närpiön kaupunki
Tekstistä vastaa: Närpiön kaupunki
Päivitetty: 31.10.2022