suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liedon kaupunki

Työttömien terveystarkastukset

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Työttömien terveydenhuollon palveluihin ovat oikeutettuja kaikki Liedon työttömät ja ne joita työttömyys uhkaa mm. terveyden vuoksi. Terveystarkastuksissa painopiste on terveydentilanteesi kartoittamisessa ja tarpeitasi vastaavassa terveysneuvonnassa jonka lisäksi työkykyysi voidaan kiinnittää huomiota.

Toimi näin

Voit itse varata ajan terveystarkastukseen tai asiakkaaksi voit ohjautua jonkin yhteistyötahon kautta. Terveydenhoitajan vastaanottoa pitää Varsinais-Suomen hyvinvointialueen työntekijä ja vastaanottotilat ovat Työllistämispalvelut Kisällissä.

Tausta ja lainsäädäntö

Työttömän terveystarkastukseen kuuluvat yleensä mittaukset, joilla todetaan muun muassa painoindeksi ja verenpaine, sekä eräät laboratoriokokeet. Tärkeä osa tarkastusta on vastaanotolla käytävä keskustelu, jossa käydään läpi henkilön terveyteen, mielenterveyteen, toimintakykyyn, elintapoihin ja mahdollisiin oireisiin liittyviä asioita. Työttömän terveystarkastuksessa kiinnitetään erityistä huomiota seikkoihin, jotka voivat vaikuttaa elämänhallintaan ja työkykyyn.

Terveystarkastuksen tekijä antaa ohjeita sopivasta ravinnosta, liikunnasta ja omahoidosta. Jos tarkastuksessa ilmenee lisätutkimusten tai hoidon tarvetta, hän ohjaa potilaan eteenpäin. Terveystarkastuksessa voidaan todeta myös kuntoutustarve työkyvyn vahvistamiseksi tai palauttamiseksi.

Jos haluat työttömän terveystarkastukseen, ole yhteydessä sosiaali- ja terveyskeskukseen.

Palvelun toteuttaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Liedon kaupunki
Tekstistä vastaa: Liedon kaupunki
Päivitetty: 21.9.2023