suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Työttömien terveystarkastukset

  • Palvelu
  • 9 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Työttömät henkilöt ovat oikeutettuja terveystarkastukseen. Terveydenhoitajan tekemä terveystarkastus on maksuton. Työttömien terveystarkastusvastaanotot ovat Armilan ja Honkaharjun terveysasemilla.

Tarkastuksessa selvitetään terveydentila ja tarvittaessa ohjataan lisätutkimuksiin. Terveystarkastus sisältää terveydentilaa koskevia perustutkimuksia, rokotustietojen päivittämistä, terveystottumuste ...

Toimi näin

Kun haluat terveystarkastuksen, ota yhteys TE-toimistoon tai terveysasemalle. Lähetteen terveystarkastukseen tekee TE-toimisto tai muu terveydenhuollon henkilökunta. Asiakas antaa suostumuksen terveystietojen käsittelyyn erillisellä lomakkeella.

Kenelle ja millä ehdoin

Työttömällä on oikeus terveystarkastukseen.

Tausta ja lainsäädäntö

Työttömän terveystarkastukseen kuuluvat yleensä mittaukset, joilla todetaan muun muassa painoindeksi ja verenpaine, sekä eräät laboratoriokokeet. Tärkeä osa tarkastusta on vastaanotolla käytävä keskustelu, jossa käydään läpi henkilön terveyteen, mielenterveyteen, toimintakykyyn, elintapoihin ja mahdollisiin oireisiin liittyviä asioita. Työttömän terveystarkastuksessa kiinnitetään erityistä huomiota seikkoihin, jotka voivat vaikuttaa elämänhallintaan ja työkykyyn.

Terveystarkastuksen tekijä antaa ohjeita sopivasta ravinnosta, liikunnasta ja omahoidosta. Jos tarkastuksessa ilmenee lisätutkimusten tai hoidon tarvetta, hän ohjaa potilaan eteenpäin. Terveystarkastuksessa voidaan todeta myös kuntoutustarve työkyvyn vahvistamiseksi tai palauttamiseksi.

Jos haluat työttömän terveystarkastukseen, ole yhteydessä sosiaali- ja terveyskeskukseen.

Palvelun toteuttaa

Etelä-Karjalan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Etelä-Karjalan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Etelä-Karjalan hyvinvointialue
Päivitetty: 1.1.2023