suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keminmaan kunta

Työterveyshuollon palvelut

  • Palvelu
  • Keminmaa
  • Julkinen palvelu

Keminmaan kunnan työntekijöiden työterveyspalvelut tuottaa Mehiläinen Terveyspalvelut Oy. Ota yhteyttä työterveyteen, kun tarvitset apua työterveyteen liittyvissä asioissa.

Toimi näin

Ota yhteyttä Mehiläisen terveyspalveluihin, kun tarvitset työterveyden palveluja.

Tausta ja lainsäädäntö

Työntekijät ovat oikeutettuja työterveyshuoltoon. Työnantajilla on velvollisuus järjestää ehkäisevä työterveyshuolto. Sairaanhoidon järjestäminen on työnantajille vapaaehtoista. Yrittäjät ja muut itsenäisesti työskentelevät voivat järjestää oman työterveyshuoltonsa haluamallaan tavalla.

Työterveyshuoltoon kuuluu työn ja työolosuhteiden terveellisyyden ja turvallisuuden selvittäminen sekä työhön liittyvien terveysriskien ennaltaehkäisy. Työterveyshuollossa selvitetään työntekijän terveydentila sekä työ- ja toimintakyky. Tarvittaessa työntekijä ohjataan hoitoon tai kuntoutukseen.

Työnantaja voi järjestää työterveyshuollon itse tai yhdessä muiden kanssa. Se voi myös hankkia palvelut terveysalan eri toimijoilta. Kunta on velvollinen järjestämään työterveyshuoltopalvelut alueellaan toimiville yrityksille näiden niin halutessa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMehiläinen Terveyspalvelut Oy
Muut vastuuorganisaatiotMehiläinen Terveyspalvelut Oy
Palvelusta vastaaKeminmaan kunta
Alue Keminmaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Keminmaan kunta
Päivitetty: 26.6.2020