suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

Työpaikkaruotsi

  • Palvelu
  • 82 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Työpaikkaruotsi kehittää yrityksesi ulkomaalaistaustaisen henkilöstön valmiuksia selviytyä arjen työtehtävistä ruotsin kielellä. Kielen opetuksessa keskitytään esimerkiksi työtehtävissä tarvittavaan ammattisanastoon, työssä kohdattaviin viestintätilanteisiin, asiakaspalvelutilanteisiin tai yrityksen työturvallisuus- tai muuhun materiaaliin.

Työpaikkaruotsi on osa Talent Boost -palvelukokonaisuutt ...

Toimi näin

  1. Ota yhteyttä paikalliseen ELY-keskukseen tai TE-toimistoon.
  2. Tee esitys yhteishankintakoulutuksesta. Käytä ensisijaisesti sähköistä lomaketta. Mikäli sähköisen lomakkeen toimittaminen ei ole mahdollista, täytä tulostettava lomake ”Työnantajan esitys yhteishankintakoulutuksesta (TEM607)” ja lähetä lomake paikalliseen ELY-keskukseen tai TE-toimistoon.
  3. Esityksesi käsittelijä arvioi kanssasi henkilöstön koulutustarpeet ja tekee alustavan koulutussuunnitelman.

Kenelle ja millä ehdoin

Työpaikkaruotsin vähimmäiskesto on pääsääntöisesti 70 oppituntia (á 45 min). Vähimmäiskestosta voidaan kuitenkin joustaa yrityksen erityistarpeiden mukaan. Koulutus jaksotetaan yrityksen tarpeiden mukaan ottaen huomioon koulutuksen tavoitteet ja kesto. Tyypillinen jaksotus on kahdesta neljään oppituntia kerran tai kaksi viikossa.

Palvelu on harkinnanvarainen ja maksullinen. Työpaikkaruotsin koulutuksen rahoittavat työnantaja sekä työ- ja elinkeinohallinto yhdessä. Työnantajan maksuosuuteen vaikuttavat yrityksen koko ja liikevaihto tai tase. Yrityksen maksuosuus on TäsmäKoulutuksessa 30 - 50 % kokonaishinnasta, RekryKoulutuksessa 30 % kokonaishinnasta ja MuutosKoulutuksessa 20 % kokonaishinnasta.

Palvelun toteuttaa

ELY-keskus, TE-toimisto

Muut vastuuorganisaatiot

Etelä-Savon ELY-keskus, Hämeen ELY-keskus, Satakunnan ELY-keskus, Uudenmaan ELY-keskus, Keski-Suomen ELY-keskus, Pohjois-Savon ELY-keskus, Pohjanmaan ELY-keskus, Varsinais-Suomen ELY-keskus, Lapin ELY-keskus, Kainuun ELY-keskus, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, Pirkanmaan ELY-keskus, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Pohjois-Karjalan ELY-keskus

Palvelusta vastaa

ELY-keskus
Tekstistä vastaa: ELY-keskus
Päivitetty: 19.6.2023