suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Työnhaun neuvonta ja ohjaus

  • Palvelu
  • Tampere
  • Julkinen palvelu

Tampereen kaupunki vastaa palvelun tarjoamisesta henkilöille, joiden kotikunta on Tampere ja jotka kuuluvat työllisyyden edistämisen kuntakokeilun kohderyhmään. Tampere vastaa palvelusta myös kotoutumisaikaisille pirkanmaalaisille maahanmuuttajille. Palvelu ei koske Pirkanmaan kunnista Kuhmoisten kotoutumisaikaisia maahanmuuttajia.

Kokeilun kohderyhmään kuuluvat työttömät työnhakijat, työllistettyinä olevat ja työllistymistä edistävissä palveluissa olevat työnhakijat,

1) jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan tai

2) jotka ovat alle 30-vuotiaita, maahanmuuttajia tai vieraskielisiä henkilöitä.

Työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta on säädetty lailla (Laki 1269/2020).

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen järjestämät työnhaun neuvonta- ja ohjauspalvelut auttavat työnhakijoiksi ilmoittautuneita hakemaan ja löytämään osaamistaan vastaavaa työtä ja palveluja. Lisäksi TE-toimiston valtakunnallinen puhelinpalvelu neuvoo työnhaussa.

OMA-valmentajasi ottaa sinuun yhteyttä ja voit keskustella hänen kanssaan henkilökohtaisesti. Voit myös itse olla yhteydessä OMA-valmentajaasi tai Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluihin, jos sinulla on tarve saada palveluja ja tarvitset apua työnhakuusi. Palvelusi valitaan sen mukaan, mitä tarvitset ja mikä parhaiten auttaa sinua työllistymään.

Ilmoittautuessasi työnhakijaksi kerrot, millaista työkokemusta ja osaamista sinulla on. Näiden tietojen perusteella Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut voi lähettää sinulle työtarjouksia. Oma asiointi -verkkoasiointikanavassa Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut ja OMA-valmentaja viestii sinulle myös muista sinulle soveltuvista työpaikoista.

Valtakunnallinen puhelinpalvelu ja chat neuvovat työnhaussa ja TE-palvelujen asiointikanavien käyttöön liittyvissä kysymyksissä, vaikka et olisikaan vielä TE-toimiston tai Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen asiakas.

Toimi näin

Ilmoittaudu työnhakijaksi oma asiointi -palvelussa. Kun tarvitset yleisneuvontaa työnhausta ja Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen palveluista, Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen tai Oma asiointi henkilöasiakkaalle -verkkoasiointikanavan käytöstä, ota yhteyttä palvelunumeroomme tai Chatissa verkkosivuillamme. Voit myös soittaa Te-palveluiden valtakunnalliseen palvelunumeroon tai kysyä neuvoja puhelinpalvelun Chatissa.

Jos et ole Suomen kansalainen, eikä sinulla ole mahdollisuutta ilmoittautua verkossa, Te-toimisto voi käynnistää työnhaun paperilomakkeella tai avoimella verkkolomakkeella.

Kenelle ja millä ehdoin

Henkilökohtaisen työnhakuneuvonnan ja -ohjauksen saamiseksi sinun tulee ilmoittautua työnhakijaksi TE-toimistoon.

Valtakunnallinen puhelinpalvelu ja chat neuvovat työnhaussa ja TE-palvelujen asiointikanavien käyttöön liittyvissä kysymyksissä, vaikka et olisikaan vielä TE-toimiston tai Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen asiakas.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Tampere
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 5.5.2022