suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio TE-toimisto

Työnhakijaksi ilmoittautuminen

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Suurin osa TE-toimistojen ja kuntakokeilujen palveluista järjestetään henkilöille, jotka ovat ilmoittautuneet työnhakijoiksi TE-palveluihin. Kun olet asiakkaana TE-palveluissa, TE-toimistojen ja kuntakokeilujen asiantuntijat neuvovat ja ohjaavat sinua työn hakemisessa ja oikeiden palveluiden valitsemisessa.

Kela ja työttömyyskassat maksavat työttömyysturvaa vain niille henkilöille, jotka ovat ilm ...

Toimi näin

Ilmoittaudu työnhakijaksi TE-palveluihin viimeistään ensimmäisenä työttömyys- tai lomautuspäivänäsi.

Kun ilmoittaudut työnhakijaksi, sinun tulee kertoa työkokemuksestasi, koulutuksestasi ja osaamisestasi. Kerää tiedot todistuksistasi. Jotta saat työttömyysturvaa, sinun tulee kirjata tarkasti tiedot tekemistäsi töistä tarkasti lausuntoa varten.

Ilmoittautumistapa riippuu siitä, minkä maan kansalainen olet, oletko asiakkaana TE-toimistossa vai kuntakokeilussa ja oletko ilmoittautumassa työnhakijaksi ensimmäistä kertaa.

Suomen kansalainen

Aloita työnhakusi Oma asiointi -verkkopalvelussa. Voit myös ilmoittautua työnhakijaksi puhelimitse, jos henkilöllisyytesi voidaan varmistaa esimerkiksi asiakastietojesi perusteella.

EU- tai ETA-maan kansalainen

Jos sinulla on suomalainen henkilötunnus, aloita työnhakusi Oma asiointi -verkkopalvelussa.

Voit ilmoittautua työnhakijaksi puhelimitse, jos oleskelumerkintäsi ovat ajan tasalla ja henkilöllisyytesi voidaan varmistaa esimerkiksi asiakastietojesi perusteella.

TE-toimistosta otetaan sinuun yhteyttä alkuhaastattelun järjestämiseksi. Kotoutumislain mukaista alkukartoitusta ja kotoutumissuunnitelman laatimista varten sinun tulee esittää todistus EU-kansalaisen oleskelun rekisteröimisestä tai EU-kansalaisen perheenjäsenen oleskelukortti.

Muun maan kansalainen, jolla on oleskelulupa

Täytä työnhakijaksi ilmoittautumislomake ja lähetä se TE-toimistoon. Sinut kirjataan työnhakijaksi, jos sinulle on myönnetty oleskelulupa ja ja sinulla on työnteko-oikeus Suomessa. Jos sinulla ei voimassa olevaa oleskelulupaa, mutta olet hakenut jatko-oleskelulupaa, TE-toimisto tarkistaa, voitko ilmoittautua työnhakijaksi.

Voit ilmoittautua työnhakijaksi puhelimitse, jos oleskelumerkintäsi ovat ajan tasalla järjestelmässämme ja henkilöllisyytesi voidaan varmistaa esimerkiksi asiakastietojesi perusteella.

TE-toimistosta otetaan sinuun yhteyttä ja kanssasi sovitaan alkuhaastattelun ja työnhakukeskustelujen järjestämisestä.

Ukrainan kansalainen

Ukrainasta sotaa paenneet voivat tehdä Suomessa töitä rajoituksetta sen jälkeen, kun ovat saaneet oleskeluluvan tilapäisen suojelun perusteella.

Kenelle ja millä ehdoin

Työnhakijaksi ilmoittautuminen onnistuu Oma asiointi -verkkopalvelussa vahvan tunnistautumisen avulla. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai sirullista henkilökorttia, voit soittaa henkilöasiakkaan yleiseen neuvontapalveluun tai vierailla TE-toimiston toimipaikassa.

Palvelun toteuttaa

TE-toimisto

Muut vastuuorganisaatiot

Pohjois-Savon TE-toimisto, Satakunnan TE-toimisto, Kainuun TE-toimisto, Pirkanmaan TE-toimisto, Etelä-Savon TE-toimisto, Pohjois-Karjalan TE-toimisto, Lapin TE-toimisto, Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, Uudenmaan TE-toimisto, Kaakkois-Suomen TE-toimisto, Keski-Suomen TE-toimisto, Pohjanmaan TE-toimisto, Hämeen TE-toimisto, Varsinais-Suomen TE-toimisto

Palvelusta vastaa

TE-toimisto
Tekstistä vastaa: TE-toimisto
Päivitetty: 9.8.2023